4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Majorettes Vroomshoop; vier keer Overijssels Kampioen en twee keer plaatsing NK

· 598× bekeken

LOSSER - Afgelopen zaterdag 20 oktober deden alle majorettes van “De Harmonie Vroomshoop” mee aan de KNMO- NTSB majorette Overijsselse Kampioenschappen in Losser. De majorettes onderverdeeld in team B, team C , team D en solist Maud kwamen uit in verschillende klasse en streden tegen anderen verenigingen om de titel Overijssels Kampioen. De top drie uit elke klasse mag Overijssel vertegenwoordigen op het NK mits je de plaatsingsnorm had behaald.

Maud stak van onze leden de spits af . Ze leefde zich in in haar muziek “True Colors” en vertelde het verhaal door middel van dans gecombineerd met baton en een sterke lichaamstaal . De jury “las “het verhaal en waardeerde haar hoog. Maud wist hiermee een eerste plek te bemachtigen en was hiermee Overijssels Kampioen in haar klasse. Naast dit had Maud ook de plaatsingsnorm van het NK en verdiende hiermee een ticket om Overijssel te vertegenwoordigen op het NK .

Voor team D ,de allerjongste meisjes van de vereniging, was het de tweede keer dat ze aan een wedstrijd meededen. Ze hadden er zin in en straalden dit ook uit op de vloer. Met een show op “Gruwelijk Eng” en bij passende jurkjes lieten ze de jury zien hoe “eng “het was. De jury vond het “eng “genoeg voor een eerste plek en dus de titel Overijssel Kampioen! .

Team C onze middelste groep meiden hebben iets meer wedstrijdervaring , dit straalden ze dan ook uit op de vloer . Strak en vol zelfvertrouwen lieten ze de jury ademloos kijken naar hun show op muziek van “Hercules”. De kracht van dit team is “altijd blijven lachen of het nu goed gaat of iets minder goed maakt niet uit gewoon lachen naar de jury”. De jury kon niet om deze lachende groep meisjes heen en gaf hen dan ook met recht een eerste plaats en ook team C was in hun klasse Overijssel Kampioen. Maar naast deze mooie titel vond de jury hun dans zo goed dat ook team C de plaatsingsnorm had behaald voor het NK en ook zij zullen Overijssel gaan vertegenwoordigen op het NK.

Team B, onze oudste meiden, hebben al geregeld aan wedstrijden meegedaan . Voor dit team lag de lat dan ook wat hoger. Ook team B straalde op de vloer . Het motto van dit team is dan ook “we doen dit omdat we het leuk vinden”. Team B liet een show zien op een mix van De Trolls. Team B heeft de groepservaring om verschillende technieken synchroon uit te voeren, ook de jury viel deze groepssamenwerking op en gaf hun genoeg punten om ook Overijssel Kampioen te worden.

Hiermee stond de teller voor de majorettes van Vroomshoop op vier keer Overijssels Kampioen en twee keer een kwalificatie om deel te mogen nemen aan het NK. “De Harmonie Vroomshoop” maar ook Melanie Arkes de instructrice is met recht trots op deze sterke groep majorette meiden. Het NK is op 26/27 januari in Almere. Van “De Harmonie Vroomshoop” zullen team C en Maud Overijssel vertegenwoordigen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›