4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

17 Twenterandse statushouders ontvangen Participatieverklaring

· 723× bekeken

TWENTERAND - Donderdag 27 september hebben 17 statushouders in Twenterand een Participatieverklaring ontvangen en ondertekend in het bijzijn van burgemeester Van der Kolk. Zij zijn de vierde groep statushouders in de gemeente Twenterand die de verklaring hebben getekend, een verplicht onderdeel van de inburgeringscursus.

De Participatieverklaring is sinds 1 oktober 2017 een verplicht onderdeel van de inburgering. De gemeente Twenterand biedt, in samenwerking met Vluchtelingenwerk Oost Nederland, sinds eind 2016 workshops aan voor vluchtelingen die in de gemeente zijn komen wonen.

Burgemeester Van der Kolk: “De statushouders tonen met de ondertekening hun wil om mee te doen in onze samenleving met de waarden die daar bij horen. Dat juich ik toe. Bovendien is dit een mooi voorbeeld van hoe wij samen met Vluchtelingenwerk Oost Nederland deze mensen proberen een thuis te geven in ons mooie Twenterand.”

Workshops
In samenwerking met de gemeente Twenterand heeft Vluchtelingenwerk Oost Nederland op 20 september een hele dag workshops gegeven aan 17 statushouders. Tijdens deze workshops werd onder meer ingegaan op de Nederlandse kernwaarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Ook kregen de deelnemers uitleg over de bemiddeling naar regulier werk.

Op de foto 16 statushouders en burgemeester Van der Kolk. Eén statushouder ontbreekt op de foto.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›