4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CU wil investeren in de gezondheid en toekomst van jongeren

· 804× bekeken

VRIEZENVEEN - De ChristenUnie Twenterand wil in navolging van de landelijke collega’s zich hard maken voor investeringen in de gezondheid en toekomst van jongeren en jongvolwassen.

De ChristenUnie is er alles aangelegen om de NIX18-campagne te laten slagen in het belang van de volksgezondheid van jongeren. Onlangs stelde Joël Voordewind, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, opnieuw vragen over de tegenvallende resultaten van de NIX18-campagne. Deze campagne is bedoeld om het alcoholgebruik onder jongeren tegen te gaan, maar die campagne heeft tot dusver een beperkt effect.

Dat deze campagne een beperkt effect heeft, valt af te leiden uit een recent onderzoek van het Trimbos-instituut. Het grootste probleem zit in de hoeveelheden die jongeren per gelegenheid drinken.
“De controle bij de verkooppunten van alcohol is belabberd en moet veel beter, het kan niet zo zijn dat jongeren onder 18 nog steeds met het grootste gemak alcohol kunnen kopen tijdens evenementen, in de horeca, in sportkantines en in een groot aantal supermarkten. Alcoholmisbruik op jongere leeftijd brengt echt blijvende schade toe aan de hersenen. Hersenen die ze hard nodig hebben om bijvoorbeeld hun opleiding af te maken,” aldus Joël Voordewind


Twenterand
De gestelde vragen, door de collega’s van de PVV, nodigen uit tot een debat over de aanpak van de burgemeester in haar bevoegdheid en tot een debat over de verantwoordelijkheid die wij gezamenlijk willen dragen met het oog op de volksgezondheid.
Onze fractie wil met name debatteren met de raad over het feit of zij zich willen inzetten voor de volksgezondheid van onze jongeren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›