4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Ondernemend Vroomshoop positief over voorstel pilot koopzondag

· 854× bekeken

Koopzondag is een actueel item in de detailhandel en in veel gemeenten in Nederland ook toegestaan. Ook omliggende gemeentes zoals Hardenberg, Zwolle, Wierden, Nijverdal en Ommen hebben reeds de koopzondag ingevoerd.
Dit was voor Ondernemend Vroomshoop reden genoeg om te peilen hoe de Vroomshoopse winkeliers hierover denken. Na een gehouden enquête onder leden en niet-leden is een ruime meerderheid dan ook voorstander voor 4-6 koopzondagen (lees: middagen van12:00-18:00 uur)

Een veelal gehoorde opmerking was dan ook dat ondernemers de vrijheid willen hebben om te ondernemen en dat een gemeente hierin faciliterend zou moeten zijn. Dit zou het vestigingsklimaat voor ondernemers optimaliseren en de lokale economie versterken.
“Doordat de gemeente Twenterand geen koopzondag toestaat zien we hierdoor veel afvloeiing van bezoekers en dus potentiële kopers uit ons winkelcentrum naar omliggende gemeentes gaan.
De nieuwe coalitie GBT & CU heeft als titel “Een kernachtig en veranderend Twenterand” welnu, dit is een concrete kans om dit in praktijk te brengen! Aldus het bestuur van Ondernemend Vroomshoop”
2 oktober a.s. zal in een raadsvergadering de pilot voor een koopzondag op 23 december ter sprake komen. Het gaat dus in eerste instantie om 1 koopzondag (middag) in 2018 waarna er geëvalueerd zal worden.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›