4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kleine moeite groot gebaar!

· 726× bekeken

VRIEZENVEEN - Er zijn mensen die zich afvragen: waarom zou je toch je eigen vrije tijd besteden aan het helpen van anderen? Voor mij is die vraag heel simpel te beantwoorden: om iemand zich beter te kunnen laten voelen met iets waar ik zelf graag in deel. Tijd, liefde en aandacht.
Inmiddels alweer 5 jaar geleden begon ik bij Evenmens als vrijwilliger, ik was al als vrijwilliger werkzaam in een verpleeghuis, maar het leek me ook leuk om in de thuissituatie contact met mensen te hebben.
Mevrouw Eshuis had een hulpvraag, ze was op zoek naar iemand die haar iets minder eenzaam zou kunnen laten voelen, en ik ben ter kennismaking naar haar toegegaan. Nu 5 jaar later hebben we samen al veel gedaan en beleefd.

De middag met mevrouw Eshuis wordt op vele manieren ingevuld.
Zo kan het gebeuren dat we met mooi weer eropuit trekken, mevrouw op haar scootermobiel, en ik op mijn fiets er naast. Even lekker naar het bos om op een bankje een ijsje te gaan eten.
Weer thuisgekomen vertelt ze me dan: het was nét of ik op vakantie was!

Als het weer niet zo meezit, dan kijken we foto's waarbij bij elke foto een verhaal naar boven komt, soms met mooie en vrolijke verhalen, maar soms ook met verdrietige herinneringen. Voor haar een fijne mogelijkheid om zich te uiten en haar verhaal kwijt te kunnen, en voor mij een leerzaam moment.
Elke week als ik bij haar kom zegt ze dat ze zo uitgekeken heeft naar deze middag. Samen drinken we een kopje thee met een koekje, en ook komt er altijd een stuk fruit op tafel, want ik moet natuurlijk, volgens haar, ook wel gezond blijven eten! Zo kan ze ook zelf nog een beetje voor iemand zorgen.
Als we weer een fijne middag hebben gehad, schroomt mevrouw niet om te zeggen dat ze zó blij is, dat ze zich nu nét de Koningin voelt. Hoe fijn is het om iemand dat te horen zeggen?

En hoe mooi zou het zijn als er meer mensen zich zo kunnen voelen door jouw toedoen?
Kleine moeite, heel groot plezier, voor beiden!

Mocht je interesse hebben of vragen hebben, meld je dan aan via Stichting Evenmens Twenterand telefoon: 0548 – 638830 of info@evenmens.nl of www.evenmens.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›