4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oktoberfest Vriezenveen verbroedert aartsrivalen Dos ‘37 en Deto

· 1246× bekeken

VRIEZENVEEN - Dit jaar wordt het eerste lustrum van het Oktoberfest Vriezenveen groots gevierd. Al vijf jaar lang wordt er door Stichting Mooi Dat ’t Zo Kan (MDZK) iets of iemand in het zonnetje gezet als ambassadeur van het gezelligste Oktoberfest van Twente. Vorig jaar was dat met veel trots de gehele Vriezenveense brandweer, daarvoor gaven een grote ploeg Vriezenveense top-ondernemers, de waterpolo dames en maar liefst 2 burgemeesters acte de présence. De ambassadeurs zijn 2 weken lang te bewonderen op de billboards door heel Twenterand.

Dit keer valt de eer te beurt aan de 2 voetbalclubs van Vriezenveen Dos ’37 en Deto Twenterand. Echter niet zonder slag of stoot. Op de facebook pagina van MDZK werd een poll uitgeschreven waar men kon stemmen op één van de twee clubs. Na ruim 800 uitgebrachte stemmen was de uitslag nagenoeg gelijk. Missie geslaagd volgens MDZK, in het geheim was de fotoshoot voor een gezamenlijke foto met Dos én Deto namelijk al reeds lange tijd gepland.

Mooi Dat ’t Zo Kan is opgericht om evenementen te organiseren die mensen bij elkaar brengen, een brug te slaan tussen partijen die normaal gesproken tegenover elkaar staan en vooral de inwoners weer trots laten zijn op Vriezenveen. Die opzet is met deze actie meer dan geslaagd. Hoe mooi is het als je in 1 dorp 2 voetbalclubs hebt die elkaar op het voetbalveld naar het leven staan, de strijd aangaan in felle derby’s maar als het laatste fluitsignaal heeft geklonken gebroederlijk met elkaar de bar opzoeken en mét elkaar een biertje drinken.

Beide selecties zijn aanwezig op het Oktoberfest in Vriezenveen op zaterdag 20 oktober en hebben de eer om aan het begin van het feest samen met politiek Twenterand het traditionele eerste vat aan te slaan en uit te delen aan alle aanwezige Oktoberfestgangers. meer informatie over de Oktoberfeesten Vriezenveen en kaarten op www.mdzk.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›