4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD Twenterand doet voorstel voor pilot koopzondag in Vroomshoop

· 455× bekeken

TWENTERAND - De VVD Twenterand zal op 2 oktober a.s. een motie vreemd indienen met het voorstel om op zondag 23 december 2018 een pilot te houden met een koopzondag.
Fractievoorzitter van de VVD, Erik Kobes: “We zien dat steeds meer winkelend publiek, ook vanuit Twenterand, naar omliggende gemeenten gaat. Dat is slecht voor onze winkeliers en het laatste wat we willen, is dat onze ondernemers uit onze gemeente gaan verhuizen.”

Ondernemend Vroomshoop is voorstander van dit plan en zal alle fracties benaderen met het verzoek om de pilot toe te staan: “We hebben eerder een verzoek ingediend, wat toen is afgewezen. De tijd begint te dringen, willen we onze klanten kunnen behouden”.

Op zondag 23 december zullen er – naast de winkelopening - allerlei winterse activiteiten plaatsvinden. Ondernemend Vroomshoop wil met de openingstijden en de activiteiten rekening houden met de kerkgang. In 2019 wordt de pilot geëvalueerd en wordt bezien of er een voorstel komt om de koopzondag in te voeren op structurele basis voor een nog te bepalen aantal zondagen per jaar.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›