4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Pure Energie bouwt solardak met 14.000 zonnepanelen bij De Groot Vroomshoop

· 1060× bekeken

VROOMSHOOP - De Groot Vroomshoop, onderdeel van het Koninklijke VolkerWessels-concern, bedekt een groot gedeelte van haar daken van de vestiging in Vroomshoop met ruim 14.000 zonnepanelen. Het totale oppervlak is gelijk aan 5 voetbalvelden en levert maximaal 4 MW aan groene stroom per jaar op. Daardoor krijgt De Groot Vroomshoop één van de grootste solardaken van Overijssel. De Groot Vroomshoop heeft een groen meerjarenplan gesloten met Pure Energie. Pure Energie is 5 keer op rij uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland en al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in duurzame projecten op het gebied van wind- en zonne-energie.

De eerste fase van de installatie in Vroomshoop wordt in 2019 in gebruik genomen en op 4 september werd de overeenkomst bekrachtigd met een handtekening door directeur Gerard Beltman van De Groot Vroomshoop en Michel Arninkhof van Pure Energie. “We zijn erg blij en trots als groenste energiebedrijf van Nederland om samen te werken met De Groot Vroomshoop om hen te helpen met hun duurzame ambities!” aldus Michel Arninkhof, directeur Zon van Pure Energie.

“Wij bouwen in onze fabriek bewust met hout,” vertelt Gerard Beltman, directeur van De Groot Vroomshoop. “Hout is een prachtproduct, bovendien is het een onuitputtelijke en hernieuwbare grondstof. We zijn bewust maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daar hoort een duurzame opwekking van groene stroom ook bij. Met 38.000 m2 aan daken, is de keuze voor solar logisch. Op deze manier kunnen wij ook op dit onderdeel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”

Over De Groot Vroomshoop
De Groot Vroomshoop is een vitaal onderdeel van het bouwconcern VolkerWessels. “Sinds 1927 bouwen wij bewust met hout. De toekomst vooruit. De Groot introduceerde het prefab bouwen in serie en startte daarmee zijn levenswerk. Nu bouwen we circulair. Wij staan waar de markt ons nodig heeft en bouwen voor toekomstige generaties. We maken de wereld, die we met elkaar in bruikleen hebben, elke dag een beetje mooier.” Aldus, Gerard Beltman.

Over Pure Energie
Pure Energie is het groenste energiebedrijf van Nederland en levert de groenste stroom uit eigen wind- en zonprojecten. Pure Energie levert zowel zakelijk als particulier groene stroom. Energie waar je blij van wordt! Dit doen we door duurzame projecten te realiseren op het gebied van zon en wind in Nederland. Dit levert de groenste stroom van Nederland op; Pure Energie. Grote partijen zoals o.a. de Consumentenbond, Greenpeace, Wereld Natuur Fonds en Natuur & Milieu hebben Pure Energie al 5 jaar op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.

Foto v.l.n.r.: Joost Posthuma (Hoofd Verkoop Pure Energie), Gerard Beltman (Directeur De Groot), Michel Arninkhof (Directeur Zon bij Pure Energie) en Michiel Vincent (Adjunct Directeur De Groot).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›