4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

ZorgAccent biedt ‘Theater met een toefje zorg’

· 722× bekeken

TWENTERAND - ZorgAccent organiseert voor het zevende seizoen met succes Theater met een toefje Zorg. Deze serie bestaat uit theatervoorstellingen met daarin een thema uit de zorg.
Naast Theatervoorstellingen hebben we ook een aantal films opgenomen met zorgonderwerpen. Inmiddels wordt samengewerkt met vijf regionale theaters: ZINiN Theater in Nijverdal, het Parkgebouw in Rijssen, Het Punt in Vroomshoop, Theater Hof 88 en Theaterhotel in Almelo.

PURPER'S Passie - TRY-out
In 'PURPER'S & Passie’ vraagt theatergroep PURPER zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z’n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn ‘passie’. Er is zelfs supermarktbrood dat ‘Liefde & Passie’ heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat. Frans Mulder en Erik Brey, en Diederick Ensink, zullen samen met actrice, singer-songwriter Anne van Veen in ‘PURPER’S Passie’ met een gezonde dosis zelfspot op zoek gaan naar hun eigen passie.
Bijna veertig jaar Cabarettraditie, herontdekt door de theaterroutiniers, omarmd door het jonge publiek. Zet PURPER maar gauw op uw bucketlist!
Theater: Hof 88.
Datum: woensdag 26 september 2018.
Tijd: 20.15 uur.

De overige voorstellingen van Theater met een toefje Zorg, seizoen 2018/2019 zijn:
Film: The Theory of Everything
Dit waargebeurde verhaal gaat over de vroege jaren van de onlangs overleden natuurkundige Stephen Hawking. Op de Universiteit van Cambridge waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane, waar hij later mee trouwt. Net na het huwelijk wordt bij Hawking de ongeneeslijke spierziekte ALS gediagnosticeerd. Een indrukwekkend en ontroerend verhaal en hoe partners hier samen mee omgaan.
Theater: Parkgebouw Rijssen.
Datum: donderdag 27 september 2018.
Tijd: 20.00 uur.
Film: Garden of life
Ontroerend portret van een man getroffen door Alzheimer die zijn laatste levensfase doorbrengt in zijn tuin. Ooit reisde de nu 82-jarige Leo graag samen met zijn echtgenote Riet naar onbekende oorden. Maar sinds de eerste tekenen van Alzheimer zich manifesteerden probeert Leo grip te houden op zijn steeds verwarrender wordende bestaan. Hij scharrelt steeds vaker doelloos rond en zijn woorden en handelingen worden steeds onlogischer.
Theater: ZINiN Theater.
Datum: 16 oktober 2018.
Tijd: 20.00 uur.

Ma naar het boek van Hugo Borst
Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Maar inmiddels heeft 'meneer Alzheimer' de rollen genadeloos omgedraaid. De zoon moet nu voor zijn moeder zorgen. Maar hoe doet hij dat?
De tragische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het hartverscheurende boek dat Hugo Borst in 2015 schreef over de aftakelende geest van zijn moeder. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Gespeeld door Loek Peters.
Theater: Het Punt in Vroomshoop.
Datum: vrijdag 9 november 2018.
Tijd: 20.00 uur.

Film: vele hemels boven de 7e
Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. In “Vele Hemels” vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een indrukwekkende film, gebaseerd op de roman van Griet op de Beeck.
Theater: Het Punt in Vroomshoop.
Datum: 22 november 2018.
Tijd: 20.00 uur.

Scrooge A Christmas Carol met lokale amateurs
Het oude vertrouwde kerstverhaal gespeeld door regionale professionals en amateurs.
Ze spelen samen een vermakelijk spektakel over de verbitterde vrek die gierig alles afwijst wat plezierig is. Maar op de avond voor Kerst krijgt hij nare dromen over zijn eigen harteloosheid.
Net op tijd komt hij tot inkeer. En jawel: tijdens het kerstfeest deelt de ‘onmeunige knieperd’ z’n eigengemaakte Twentse knieperkes rond! Onze Scrooge heeft ook een stiekeme passie. Zingen!
Een avond vol met kerstliedjes, levensvreugd en gezelligheid in het Theater.
Scriptbewerking: Laurens ten Den, (Het Verzet Kraakt, Van Katoen en Nu, Van Jonge Leu en Oale Groond)
Theaterhotel Almelo.
Datum: zondag 23 december 2018.
Tijd: 15.00 uur.

Emma wil leven - Try-out
Emma is slim, sportief, grappig en weegt slechts 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia.
Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en gesprekken met betrokkenen is ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’.
Theater: Hof 88 in Almelo
Datum: woensdag 16 januari 2019
Tijd: 20.15 uur

Theater: Parkgebouw Rijssen.
Datum: 6 april 2019.
Tijd: 20.15 uur.

Medisch Centrum Best
Deze heerlijke klucht is een knipoog naar dè ziekenhuisserie uit de jaren ‘90 ‘Medisch Centrum West’. Het wordt een avondje onbezorgd lachen! Dus neem uw ponskaart mee, meld u bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster, gespeeld door Miryanna van Reeden. Zij maakt zich zorgen over alles…. behalve over haar patiënten. Maar gelukkig is er nog de slungelige stagiair, gespeeld door Arijan van Bavel. Wat doet die dokter toch elke keer op de gang? En wie ligt er op de uitslaapkamer? Na uw bezoek aan absoluut het gekste streekziekenhuis van Nederland, verlaat u gegarandeerd als herboren onze theaterzaal!
Theater: ZINiN Theater
Datum: 22 maart 2019
Tijd: 20.15 uur

Kaarten bestellen
Geef bij uw bestelling door dat u een voorstelling wilt boeken uit de serie: Theater met een toefje Zorg. We hebben een samenwerking met: ZINiN Theater in Nijverdal (0548) 624489, Theater HOF 88 in Almelo (0546) 850264, Parkgebouw Rijssen (0548) 544140, Het Punt in Vroomshoop (0546) 705050. Theaterhotel (0546) 803000Voor meer informatie en prijzen over de geselecteerde voorstellingen zie onze website: www.zorgaccent.nl/genietnmeteenvleugje

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›