4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Feest van Zomerkamp Vriezenveen is weer voorbij

· 857× bekeken

VRIEZENVEEN - Het Zomerkamp is bestemd voor alle kinderen van de basisscholen, van groep 3 t/m 8, in dorp Vriezenveen en vindt plaats in de laatste week van de schoolvakantie. De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers. Er worden in die week 15 tenten opgezet zodat er een heus kampement ontstaat; 120 kinderen (maximaal) kunnen hier aan meedoen. Met sport- en spelactiviteiten worden de kinderen vermaakt. Ook vindt er een overnachting plaats.

Afgelopen week vond voor de 15de keer het Zomerkamp plaats; voor het eerst op het Scoutingterrein. De inrichting van het terrein was anders dan men gewend was en de plek ademde een intieme sfeer. Meer dan 100 kinderen, in 14 tenten, vermaakten zich opperbest. Omdat dit jaar het jubileum werd gevierd had de organisatie flink uitgepakt.

Zo was er op de maandag een Giga stormbaan met een hoogte van 10 meter als onderdeel van de bootcamp. De Survival op de dinsdag was zoals altijd een schot in de roos. En “wie jarig is trakteert” hebben de kinderen mogen ervaren; een zakje chips, een pakje wicky, broodje knakworst, ijsje, broodje frikandel. Het kwam allemaal voorbij.

Woensdag was een muzikale dag. Een heuse workshop op de Jambee en dan ook nog flink oefenen voor de playbackshow. Tussendoor een traktatie en om half vier naar huis.
’s Avonds om 18.00 uur kwamen de kinderen weer terug naar het kamp. Vergezeld door de ouders en bepakt met luchtbed werden de tenten opgezocht en ingericht voor de nacht. Voor het gemak had de organisatie gezorgd voor een centraal stroompunt zodat de luchtbedden elektrisch konden worden opgeblazen.

Ook voor de ouders was er die avond een traktatie. Ze kregen allemaal een bonbons bij de koffie, iets wat zeer op prijs werd gesteld.
Om 19.00 uur stond de playbackshow op het programma; voor de jury was de burgemeester bereid gevonden om hierin zitting te nemen. De playbackshow was een gezellig gebeuren en je kon zien dat de kinderen flink hadden geoefend. De jury was erg enthousiast over de artiesten en voor elke groep had men een aardig woordje. Winnaar van deze avond was tent nummer 5, ze vertolkten het nummer van Katy Perry.

Tijdens deze avond werd Gerrit Kerkdijk als verrassing op het podium geroepen. Hij werd bedankt voor 22 jaar vrijwilliger zijn. Eerst voor het Houtdorp, later Tentendorp en nu Zomerkamp Vriezenveen. Gerrit had aangegeven dat dit zijn laatste jaar zou zijn bij het Zomerkamp. Hij vindt het tijd geworden om het stokje over te dragen aan de jongere generatie. Wel zal hij (op verzoek) de sponsorgelden blijven verzorgen. Namens de organisatie werd hem een leuke attentie aangeboden.
Als dankwoord sprak hij het vertrouwen uit naar de organisatie en bedankte iedereen die het Zomerkamp een warm hart toedraagt, in het bijzonder de sponsoren.

Voordat de kinderen de tenten opzochten werd het kampvuur ontstoken. Aangezien het regende die avond was het niet helemaal zo gezellig. Toch bleef het nog lang onrustig in de tenten, het is toch wel echt spannend voor de kinderen om te blijven slapen.
Tijdens de nacht werden de boterhammen voor de kinderen gesmeerd door een paar mensen van de groepsleiding, dat blijft altijd een leuke gezellige klus. Om 7 uur waren de eerste kinderen alweer buiten de tent. Ze moesten nog even wachten voordat het “lopend buffet” geopend was.
Boterhammen met pindakaas, pasta, kaas en yogidrink of melk. De kinderen lieten zich dat allemaal lekker smaken.
En dan was er nog de ochtendgymnastiek; altijd een mooie happening. De één met een lach en ook nog fanatiek, de ander met de ogen amper open. Tegen half negen werden de eerste kinderen opgehaald.

Voor de organisatie restte nog het opruimen. Leek het aanvankelijk op dat de boel niet op tijd droog zou zijn, op het eind waren alle tenten toch droog zodat alles weer netjes opgeborgen kon worden in de container.
’s Avonds was er nog een gezellige bijeenkomst en alle vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet en mochten een presentje in ontvangst nemen. Tijdens deze avond werd Gerrit Kerkdijk namens de stichting Zorgsaam Twenterand, door Sylvia Hollander, bedankt voor zijn inzet als vrijwilliger gedurende 22 jaar.

Zomerkamp Vriezenveen, 15 jaar, zal de boeken ingaan als zijnde zeer geslaagd op de nieuwe locatie. De organisatie bedankt iedereen voor zijn of haar inzet en het bijzonder de sponsoren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›