4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Open Monumentendag 2018

· 982× bekeken

TWENTERAND - Op zaterdag 8 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag Twenterand plaats. Tussen 10 en 16 uur kunnen 15 monumenten worden bezocht. Thema dit jaar is `In Europa`. Denk aan de rijke historie van Vriezenveen met Rusland. De sfeer van de vroegere Russische hoofdstad Sint Petersburg vinden we op het Westeinde terug in het Harmsenhuis en in het Historisch Museum.

De opening vindt dit jaar om 10 uur plaats in het Historisch Museum in Vriezenveen. Schrijfster Nicole Harmsen zal dan haar debuutroman `De Rusluie` aanbieden aan burgemeester Annelies van der Kolk. Aansluitend zal het Overijssels Russisch vrouwenkoor `Radusja` een optreden verzorgen.
Aan het Westeinde doen verder mee: Boerderij `De Grooten` en de Peddemorsboerderij. Dit zijn klassieke Vriezenveense boerderijen. In de Peddemorsboerderij is een expositie van oude geluidsdragers zoals bandrecorders. De Hammerweg is vertegenwoordigd met de Leemansmolen, een korenmolen met karakter.
Langs het Oosteinde zijn ook monumenten. Zoals Smeltsschuur. Hier vertrokken Rusluie met paard en wagen naar Sint Petersburg. De Heilige Antonius Abt is een monumentale Rooms Katholieke kerk. Op nummer 271 doet boerderij `Janzesland` voor het eerst mee. Een prachtige historische boerderij uit 1802.

In Westerhaar is Boerderij / Galerie Dekker bezienswaardig. Vooral de Galerie en het oude deel van de boerderij.

In Vroomshoop komen we aan de Tonnendijk `Kalkwijck Distillers ` tegen. Hier kan de stokerij worden bekeken. Er zijn vrijwilligers die het proces van korrel naar borrel uitleggen. Het Anker is een prachtige protestantse kerk aan de hoofdstraat langs het kanaal in Vroomshoop. Een bezichtiging waard. 's Morgens en 's middags worden daar concerten gegeven.

In het centrum van Den Ham in de Grotestraat is de gevel van de vroegere gemeenteschool. De Hervormde kerk is een monumentaal gebouw uit 1840. Het orgel wordt gezien als een sieraad. Uit diezelfde tijd komt het monumentale Middendorpshuis en tuin. Langs de Geerdijk eindigen we in het Witte Kerkje Hebron, een prachtige huwelijkslocatie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›