4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuws van Reizigersvereniging ALMA

· 1133× bekeken

TWENTERAND - Het bestuur van Reizigersvereniging ALMA zet zwaar in op het verbeteren van het Openbare Vervoer in de regio Oost-Nederland. De vereniging heeft sinds haar oprichting in 1997 een ontwikkeling doorgemaakt van een beweging die opkwam voor het behoud van de spoorlijn van Almelo naar Mariënberg tot een organisatie met een visie hoe om te gaan met duurzame mobiliteit en te komen tot een goed en betrouwbaar Regionaal Openbaar Vervoer dat voor iedereen toegankelijk is. De treurige dienstverlening op de lijn Almelo-Hardenberg in de afgelopen zomerperiode is een bewijs dat onze vereniging nog bestaansrecht heeft.

Tijdens de vergadering van de Provinciale Staten van Overijssel op 20 juni j.l. is door de ChristenUnie een motie ingediend om te komen tot elektrificatie van met name de lijn Almelo-Mariënberg. De motie is met algemene stemmen aangenomen. We mogen verwachten dat de spoorlijn Almelo-Mariënberg in 2019 wordt geëlektrificeerd.

Wat betreft een eventuele heropening van het station Bergentheim wil ALMA veel directer betrokken worden bij de onderzoeken naar de haalbaarheid daarvan.

Zoals bekend is de vereniging een petitie gestart om te komen tot een doorgaande treinverbinding tussen Almelo en Groningen. Uiteindelijk zullen dan de universiteitssteden Enschede en Groningen direct met elkaar verbonden zijn. Dat levert veel tijdwinst op. Bij een calamiteit op het kwetsbare en drukke traject Zwolle-Meppel-Groningen ontstaat een mogelijkheid om via Emmen de eindbestemming te bereiken. Op dit ogenblik hebben 3135 mensen de petitie getekend. Doet u mee? Voor informatie over de petitie zie onze website of kijk op www.petities.nl spoorverbinding van Almelo naar Groningen.

Bestuurslid worden? Er spelen veel zaken rond het openbaar vervoer in onze regio. Om invloed te kunnen blijven uitoefenen zoeken wij versterking en uitbreiding van het bestuur. Misschien iets voor u? Vraag vrijblijvend informatie. Contributies en giften kunnen overgemaakt worden op NL13 INGB 0007 4393 95 ten name van Reizigersvereniging ALMA

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›