4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

PVV Twenterand stelt vragen over Mystery guests horeca

· 1350× bekeken

TWENTERAND - De PVV Twenterand vindt dat een wet moet worden nageleefd en dat dus (sport-) verenigingen, horeca en aanverwante bedrijven geen alcohol moeten verstrekken aan minderjarigen. Toch zijn er vragen over de methode van controle. Kort samengevat:

De PVV wil graag weten of de beboete bedrijven en verenigingen eerst een waarschuwing hebben gehad. Ook wil men graag weten of de setting, waarbij jongeren in het gezelschap van twee volwassenen alcoholische drank hebben gekregen, klopt. Vindt het college dat de boete niet disproportioneel is?

En worden er ook lokmensen ingezet om fraude met de bijstand, of bij overlast op straat, om te controleren of statushouders hun taallessen wel volgen, of om na te gaan of zorginstellingen wel de juiste zorg verlenen en de juiste bedragen factureren? Of zijn er nog andere instrumenten beschikbaar om te kijken of bedrijven en verenigingen zich aan de wet houden?

Ten slotte: is het verbod voor veel bedrijven wel te uit te voeren? De horeca kent enorme pieken en dan is het lastig om iedere potentiële minderjarige te controleren. Hier ontbreekt dan de tijd voor. Temeer daar gasten, meerderjarigen, in de praktijk vaak drankjes halen voor minderjarigen. Dit is vaak niet te controleren.

De PVV Twenterand zou het waarderen wanneer de antwoorden door het college nader toegelicht worden met een gedegen onderbouwing.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›