4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Ex-wethouder Binnenmars politiek onder vuur.

· 1041× bekeken

TWENTERAND /VROOMSHOOP - De 'Politieke stem op Delta FM' heeft zijn reces onderbroken, gezien alle commotie rondom de bestuurs- en financiële perikelen met betrekking tot activiteitencentrum Het Punt te Vroomshoop. Zijn tussentijdse balans:

De grootse politieke partij van Twenterand GBT heeft schriftelijke vragen gesteld over een onderwerp dat al jarenlang onderwerp van politieke discussie is. Is de startbegroting door wethouder Binnenmars gepresenteerd en onderdeel van het besluit genomen op 13 maart 2013 om activiteitencentrum Het Punt te bouwen, te optimistisch geweest of niet? In de uitzending van ‘Politieke stem op Delta FM’ op 12 juli j.l. werd deze vraag specifiek aan de inmiddels ex-wethouder Jan Binnenmars gesteld en deze bestreed nogmaals dat deze begroting te optimistisch was opgesteld.

In een brief van de directeur-bestuurder en het enige overgebleven lid van de Raad van Toezicht aan de raad en het college werd echter een memo van het onderzoeksbureau ICS overlegd d.d. december 2012, waarin in niet mis te verstane bewoordingen de bewuste startbegroting wel degelijk als te optimistisch werd bestempeld. Hoe kun je de woorden ‘dat de gemeente Twenterand zich ervan bewust moet zijn dat het heel waarschijnlijk is dat het jaarlijks tekort hoger uitvalt als er nu een positief besluit wordt genomen voor de realisatie van het activiteitencentrum’ anders duiden? De gevolgen van deze te optimistische begroting zijn dat de tekorten blijven oplopen en de discussie over de startbegroting maar blijven doorgaan.

Het lijkt er op dat deze zogenaamde second opinion uitgevoerd door ICS, geen onderdeel heeft uitgemaakt van de stukken die uiteindelijk hebben geleid tot een positief besluit om het activiteitencentrum te gaan bouwen. Dat zou inhouden dat de raad op dat moment niet volledig werd geïnformeerd en dat is politiek een doodzonde.

Het enig overgebleven lid van de Raad van Toezicht en de directeur-bestuurder hebben echter nu genoeg van deze discussies en de rol van de gemeente en hebben het college laten weten per direct op te stappen.

Over o.a. dit opstappen, de kennelijk achtergehouden memo en de rol van de gemeente heeft GBT inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

Dat er binnenkort over dit onderwerp een debat gaat volgen ligt voor de hand. Maar nu eerst zo snel mogelijk als gemeente met de medewerkers en vrijwilligers in gesprek en duidelijk maken dat dit mooie activiteitencentrum deze politieke storm zeker zal overleven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›