4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Reactie college op vragen van PvdA-GL over bermbeheer

· 500× bekeken

TWENTERAND - De fractie PvdA-GL constateerde dat een aantal bermen die met bloemrijk graszaad zijn ingezaaid (o.a. aan de Pollen) voor een deel door eigenaren en/of gebruikers zijn gemaaid. Het college antwoordt daarop dat op veel plekken in de gemeente de bermen worden onderhouden/gemaaid door eigenaren van aanliggende percelen. Daar waar de gemeente (meerjarige) bloemenmengsels inzaait of heeft ingezaaid, en daar waar ecologisch bermbeheer wordt toegepast, zal de gemeente voor het volgend jaar alle aanwonenden schriftelijk informeren over de biodiversiteitsgedachte achter het inzaaien. Ook informeert de gemeente de akkerbouwers over het feit dat de geselecteerde soorten niet, zoals gevreesd wordt, op de voedingsrijke akkers gedijen, maar juist wel in de schralere bermen. De aanwonenden zal worden gevraagd niet eerder te maaien dan in de aan te geven periodes waarin ook de gemeente de ingezaaide bermen maait.

Als de gemeente constateert dat openbare bermen in gebruik worden genomen door de eigenaren/gebruikers om hun eigen perceel te vergroten of voor eigen gebruik, dan zullen de betrokkenen daarop worden aangesproken. Afhankelijk van de situatie wordt de annexatie beëindigd, of gelegaliseerd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›