4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Subsidieplafond 2e ronde innovatiefonds sociaal domein verhoogd

· 405× bekeken

TWENTERAND - De gemeente Twenterand is op zoek naar creatieve ideeën voor vernieuwing in het sociaal domein, betere ondersteuning en het voorkomen van zorg. Hiervoor is in 2018 en 2019 in totaal een bedrag van € 150.000 beschikbaar. In 2018 zijn er twee aanvraagrondes, in april en in september. Wethouder Mark Paters: “In de eerste ronde is helaas niet het hele beschikbare budget ingezet. Om de middelen in te blijven zetten waarvoor ze bedoeld zijn, hebben we besloten om met het restant budget het subsidieplafond voor ronde twee te verhogen. Zo kunnen nog meer innovatieve ideeën toegekend worden. Ik daag u dan ook uit om volop gebruik te maken van deze regeling!”

Toegekende subsidies
In de eerste ronde zijn twee aanvragen toegekend. Aan Voetbalvereniging Voorwaarts en Tactus Verslavingszorg voor hun idee om jeugdigen te stimuleren tot een gezondere leefstijl en aan een was- en strijkservice die is ontstaan uit een samenwerking van DOS’37, Stichting De Twentse Zorgcentra, IJsclub Vooruit en InVia b.v. Omdat de overige aanvragen helaas niet voldeden aan de voorwaarden of niet binnen het beschikbare subsidieplafond vielen, konden niet alle middelen beschikbaar gesteld worden.

Om de middelen in te blijven zetten specifiek voor het innovatiefonds sociaal domein Twenterand heeft het college besloten het bestaande subsidieplafond van de aanvraagronde in september te verhogen tot een bedrag van € 55.700,-.

Ook een aanvraag indienen?
Aanvragen kunnen worden ingediend per post, via e-mail (info@twenterand.nl) of via de website www.twenterand.nl/innovatiefonds. Hier staat ook meer informatie over de voorwaarden en punten waarop de aanvragen worden beoordeeld.

Hulp nodig? Laat het ons weten
Bij het innovatiefonds is indien gewenst begeleiding beschikbaar vanuit de gemeente. Heeft u wel een goed idee, maar weet u niet hoe u verder komt? Vraag begeleiding en wie weet groeit het idee uit tot een concreet plan!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›