4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Workshop ‘Leren beleven’ voor natuurvrijwilligers

· 565× bekeken

DALFSEN - Hoe zorg je dat deelnemers enthousiast worden van jouw activiteit? Volg de ééndaagse workshop ‘Leren Beleven’ van Landschap Overijssel op vrijdag 7 september. Na afloop van de workshop weet je mensen nog enthousiaster te maken over wat de natuur en het landschap allemaal te bieden heeft.
Voor wie in een bezoekerscentrum of in de natuur geregeld activiteiten begeleidt, weet hoe lastig het soms is om mensen net zo enthousiast te krijgen als jijzelf. Daarvoor is het belangrijk dat mensen het ervaren als een belevenis. Maar hoe laat je mensen jouw activiteit beleven? Hoe zorg je dat het een ervaring wordt die ze bij blijft?

Wat leer je?
Tijdens de leuke en leerzame workshop ‘Leren Beleven’ krijg je daarvoor diverse handvatten aangereikt. Na afloop herken je diverse leerstijlen, kun je deze toepassen in jouw eigen activiteit en kun je jouw passie nog beter overbrengen op je publiek. Ook leer je meer over de methode Flow Learning wat je helpt om mensen de natuur te laten ervaren en hun nieuwsgierigheid te prikkelen.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor iedereen die in de natuur of in een bezoekerscentrum activiteiten uitvoert. Voor gidsen, mentoren en activiteitenbegeleiders van Landschap Overijssel is deze cursus gratis.

Informatie en aanmelden
De workshop Leren beleven is een ééndaagse cursus van 9.00 tot 15.30 uur. Locatie is landgoed De Horte in Dalfsen. De kosten bedragen voor natuurvrijwilligers € 40,- p.p., voor gidsen, mentoren en activiteitenbegeleiders van Landschap Overijssel is de cursus gratis. Ben je geen vrijwilliger bij een natuurorganisatie, maar wil je wel graag meedoen? Dan betaal je
€ 75,-. Dit is inclusief lunch en lesmateriaal.
Meedoen? Schrijf je dan snel in via www.landschapoverijssel.nl/workshops.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Foto: Annabel Jeuring

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›