4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Thuiszorgbedrijf Anahid uit Almelo onder vuur

· 2713× bekeken

TWENTERAND - Op vragen van de PVV Twenterand naar aanleiding van een artikel in Follow the Money over het thuiszorgbedrijf Anahid uit Almelo antwoordt het college als volgt:
De inhoud van het artikel is, als deze correct is, schokkend te noemen. Het bedrijf Anahid is gecontracteerd door de 14 Twentse gemeenten voor de maatwerkvoorziening alle leeftijden. In 2017 is voor € 1482,- aan zorg gedeclareerd bij Twenterand. Dit betrof ondersteuning maatschappelijke deelname niveau 1 één Wmo-cliënt In de periode november en december. In 2018 is hiervoor tot heden voor € 6375,- aan zorg gedeclareerd. Er is een getekende accountantsverklaring over de ingezette hulp. De tarieven zijn marktconform.

Of er sprake is van een winstmarge van 65 % is ons niet bekend. Voor de thuiszorg in de vorm van de Wmo huishoudelijke ondersteuning hebben wij geen contract met Anahid. De thuiszorg zoals de verzorging en wijkverpleging is aan de zorgverzekeringswet. De sociale recherche Twente heeft de betreffende aanbieder reeds enige tijd in onderzoek. Er vinden doorlopend onderzoeken plaats binnen de zorg op het gebied van zowel kwaliteit als rechtmatigheid. Of er sprake is van belastingontduiking is ter beoordeling aan de belastingdienst.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›