4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Koper voor kleuterschool Marijkestraat

· 592× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - De voormalige kleuterschool aan de Marijkestraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk is verkocht. Kinderopvang de Giraffe opent daar na de zomer haar deuren. In eerste instantie was het plan om het gebouw te slopen maar de gemeenteraad maakte zich hard voor behoud van het historische pand. Wethouder Roel Koster is tevreden dat het gelukt is een koper te vinden: “Het pand kan nu weer zijn oude functie vervullen als ontwikkelingsplek voor de jeugd van Westerhaar.”

Historie
Nadat de kleuterschool vertrok uit het pand aan de Marijkestraat heeft het jarenlang dienst gedaan als locatie voor kinderopvang. Met de komst van de nieuwe Brede School in Westerhaar kwam daar begin 2014 een einde aan. Sindsdien staat het pand leeg. In eerste instantie waren er vanuit de gemeente plannen om het pand te slopen. De gemeenteraad besloot echter dat het pand vanwege de goede staat van onderhoud en de emotionele waarde behouden moest blijven.

Procedure
Er waren diverse belangstellenden voor het pand maar alleen partijen die het ofwel wilden huren of ontwikkelaars die er meerdere woningen in wilden onderbrengen of nieuwbouw op de locatie voor ogen hadden. Kinderopvang de Giraffe gaat het pand nu kopen voor 170.000 euro. Een van de voorwaarden in het koopcontract is dat het aanzien van het hoofdgebouw in stand moet blijven. De kinderopvang wil in het najaar openen.

Financiën
De verkoop van het pand aan de Marijkestraat is destijds meegenomen in de dekking voor de realisatie van Kulturhus De Klaampe.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›