4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterand start met inloopspreekuur drank en drugs

· 469× bekeken

TWENTERAND - Vanaf 1 augustus start de gemeente Twenterand met een gratis inloopspreekuur drank en drugs. Deze inloop is bedoeld voor inwoners die zich zorgen maken of vragen hebben over hun eigen alcohol- of drugsgebruik of dat van iemand in hun omgeving. Zij kunnen bij de inloop ook terecht voor zorgen of vragen over gamen, gokken of ander verslavend gedrag. Een ervaren professional van Tactus verslavingszorg gaat met ze in gesprek en geeft vrijblijvend informatie en advies.
Wethouder Mark Paters is blij met het inloopspreekuur: “Er zijn inwoners die bij ons hebben aangegeven zich zorgen te maken over iemand in hun omgeving die met een verslaving kampt. We hopen dat dit nieuwe laagdrempelige initiatief voor hen uitkomst biedt. Het onderwerp drugs blijft onze aandacht houden.”

Voor wie
Het inloopspreekuur is bedoeld voor inwoners die zelf een verslaving hebben maar ook voor partners, familie, vrienden, buren of andere naastbetrokkenen. Alcohol- en drugsgebruik heeft vaak ook invloed op de levens van mensen om de persoon heen. Mensen worden geconfronteerd met vervelende situaties, zijn verdrietig, boos of voelen zich schuldig of machteloos. Ze kunnen dan terecht bij het inloopspreekuur voor informatie en advies. Het spreekuur is zonder afspraak en zonder verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts te bezoeken. Mensen blijven anoniem en er wordt geen verslag van gemaakt. Indien gewenst is doorverwijzing naar gerichte hulpverlening natuurlijk ook mogelijk.

Data en locaties
Het inloopspreekuur vindt plaats op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur op de volgende locaties:
• Elke 1e donderdag van de maand in het Gezondheidscentrum in Vroomshoop (Oranjeplein 7h)
• Elke 2e donderdag van de maand in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk (Beeklaan 1, via hoofdingang)
• Elke 3e donderdag van de maand in het Medisch Centrum in Den Ham (Goosensplein 1d)
• Elke 4e donderdag van de maand in Gezondheidscentrum Weemelanden in Vriezenveen (Koningsweg 28)
Inwoners hoeven niet per se naar het inloopspreekuur in hun eigen woonplaats. De keuze voor een inloop is vrij.

Medewerkers Tactus
Bernie Täge en Karlijn de Groot zijn de medewerkers van Tactus die afwisselend bij het inloopspreekuur aanwezig zijn. Beide hebben ruime ervaring met verslavingszorg in de gemeente Twenterand.

Contact
Het is ook mogelijk om telefonisch of via e-mail contact te hebben of een afspraak te maken op een andere dag en tijdstip. Naast het inloopspreekuur kunnen Twenterandse jongeren die problemen ervaren door een verslaving ook terecht bij Waypoint Twenterand. Bij vragen kunnen mensen ook contact opnemen met de gemeente Twenterand. Meer informatie: www.twenterand.nl/inloop.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›