4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

GBT stelt vragen over klachtenbehandeling

· 643× bekeken

TWENTERAND - De gemeente Twenterand heeft een klachtenprocedure. Die is verplicht volgens de Algemene wet bestuursrecht. Onze inwoners zijn in veel opzichten afhankelijk van de (lokale) overheid. Daarom is goede communicatie belangrijk. Bij problemen of klachten verdient het de voorkeur dat de overheid eerst via de telefoon persoonlijk contact opneemt met de inwoner. Daarnaast is schriftelijke communicatie en contact via e-mail belangrijk. Voorop staat dat de inwoner altijd binnen een redelijke termijn antwoord krijgt.

Tot GBT wendden zich inwoners, die twijfels hebben geuit over de juiste wijze c.q. procedure van hun klachtenbehandeling en de onafhankelijkheid van de behandeling van hun klacht. Het betreft een klacht van de familie R. uit Vriezenveen.
GBT heeft kennis genomen van de correspondentie, gesproken met de familie en kan zich niet aan de indruk onttrekken dat inwoners hier een punt hebben. Een punt dat GBT zorgen baart, want dit mag niet zo zijn. Daarom heeft GBT, los van de conclusie van de klachtenbehandeling, de volgende vragen.

Heeft de gemeente binnen de gestelde termijn geantwoord? Is een uitnodiging voor de hoorzitting op tijd verstuurd? Is de betrokken ambtenaar onafhankelijk, en niet betrokken geweest bij het proces van de klachtafhandeling? Of is het hier de slager die zijn eigen vlees keurt?
Naar de mening van GBT moet altijd een onafhankelijke voorzitter worden aangesteld, die geen betrokkenheid heeft bij de bedrijfsvoering van de gemeente Twenterand. GBT wil hierover graag de mening van het college.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›