4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

PVV Twenterand stelt vragen over Pur-kwestie

· 632× bekeken

TWENTERAND - De afgelopen maanden kwam de Pur-kwestie in Vriezenveen veelvuldig in de media. De afgelopen dagen escaleerde de situatie rond het inmiddels gesloopte huis. Volgens de media, andere bronnen heeft de PVV niet, wilden afvalverwerkers niet komen vanwege mogelijke risico’s, werden bewoners en andere mensen die hebben geholpen op het terrein ziek, zwak en misselijk, sommeerde de gemeente de bewoners het afval uiterlijk op maandag 23 juli af te laten voeren en hen de rekening te presenteren, werd de sommatie later weer ingetrokken enz. Kortom, een brij van berichten die de raad via de media moest vernemen. Na een verzoek van de PVV tot betere communicatie is uiteindelijk een update gekomen van de gemeente voor wat betreft de stand van zaken en de houding van de gemeente. Inmiddels is Hein Heun begonnen met het bergen van het afval. Wie de kosten gaat betalen is op dit moment nog onzeker.

De PVV heeft de volgende vragen:

Vindt het college ook dat er voortaan bij zaken als deze, waarbij mogelijk de volksgezondheid in het geding is, de gemeenteraad eerder geïnformeerd moet worden in plaats van dat gemeenteraadsleden alle informatie uit de media moeten vernemen?
Nu het afval wordt geborgen, welke lessen zijn er op dit moment te trekken voor de gemeente? Met andere woorden: wat ging er goed, wat kan voortaan beter en vooral wat ging niet goed?
Hoe groot zijn de gemaakte kosten om het afval te bergen? En wie gaat dat betalen?
Moeten inwoners van Twenterand die dit isolatiemiddel hebben laten verwerken in hun woning zich nu zorgen maken over hun gezondheid?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›