4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

De Brink in Den Ham, aantrekkelijk en veilig

· 642× bekeken

DEN HAM - De Brink in Den Ham moet aantrekkelijk en veilig zijn. Inwoners, ondernemers en andere bezoekers moeten optimaal gebruik kunnen maken van dit karakteristieke deel van het centrum van het Brinkdorp. Dat is de mening van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand. Dat betekent dat het binnenterrein van De Brink een deel van het jaar als terras gebruikt wordt en het andere deel als parkeerplaats.

Den Ham is het toeristisch centrum van de gemeente Twenterand. Dat heeft de gemeente in de structuurvisie vastgelegd. De kenmerkende Brink, midden in Den Ham, vervult daarin een belangrijke rol. Wethouder Bart-Jan Harmsen daarover: “Er zijn leuke winkeltjes, gezellige horecagelegenheden en mooie historische pandjes; allemaal redenen waarom toeristen graag naar Den Ham komen.”

Aanwonenden en ondernemers van de Brink zagen wel wat in een zogenaamd dubbelgebruik van de Brink. Dat houdt in dat het binnenterrein tegelijkertijd voor een deel terras zou worden en voor een deel parkeerplaats. Deze mogelijkheid werd op 2 mei jl. in café De Brink besproken met de gemeente. Het gesprek tussen de aanwonenden en gemeente vond plaats naar aanleiding van een aantal ingediende bezwaren. Via een gesprek hoopte alle betrokkenen tot een oplossing te komen die de veiligheid en de aantrekkelijkheid van de Brink ten goede zou komen. Voor een zorgvuldige afweging is de optie van dubbelgebruik aan de politie voorgelegd. De politie stelt er de nodige bedenkingen bij en ziet risico’s voor de veiligheid van vooral de bezoekers van het terras en spelende kinderen. Het college vindt dat niet wenselijk en houdt om die reden vast aan de keuze om geen dubbelgebruik toe te staan.

Het gevolg hiervan is nu dat de bezwarenprocedure zal worden voortgezet. “Dat is jammer,” aldus Harmsen, “maar wel het goed recht van de mensen die het hier niet mee eens zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij als college een goede keuze maken.”

Aanwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›