4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Veel bezoekers op Open Imkerij Dag Vriezenveen

· 428× bekeken

VRIEZENVEEN - Zaterdag 14 juli vond de Open Imkerij Dag plaats bij de bijenstal in het Herman Jansen Park in Vriezenveen. Er was een film te zien over het belang van de bij, er kon honing geproefd en gekocht worden. De vrijwilligers van de Imkersvereniging hadden allerlei artikelen uitgestald die gebruikt worden bij het imkeren. Zo waren er slingers te zien, bijenkappen, en ontzegelvorken om de waszegeltjes van de ramen te verwijderen.

Verder is de nieuwe foto demonstratiekast in gebruik genomen. Deze kast is gevuld met raampjes net als in een gewone kast maar nu met foto’s van bijenraat in verschillende stadia. Bijvoorbeeld raat met honing, raat met broed en ook is te zien hoe stuifmeel opgeslagen wordt. In deze kast zitten geen bijen, belangstellenden kunnen alle raampjes bekijken zonder gestoord te worden door bijen.

Ondanks de warmte waren er veel bezoekers die een kijkje kwamen nemen en zich lieten informeren over het belang van de bij.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›