4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

College aan de slag met fietspad Kerkallee/De Rohorst

· 477× bekeken

VRIEZENVEEN - Het College van B&W van Twenterand gaat aan de slag met het fietspad Kerkallee/De Rohorst in Den Ham. Het college heeft een sterke voorkeur voor de aanleg van een fietspad zonder dat ze daarvoor extra grond hoeft te kopen. “Dit lijkt op dit moment de beste optie, want daarmee kiezen we voor een veilige oplossing en houden we de kosten zo laag mogelijk,” aldus wethouder Bart-Jan Harmsen. “We wachten nog op een aantal gegevens op basis waarvan we een definitief besluit kunnen nemen, maar het is van belang dat het fietspad er snel komt, daar is iedereen het wel over eens.”

In de oplossing die het college voor ogen heeft, hoeft dus geen extra grond te worden gekocht en wordt een dure onteigeningsprocedure van enkele gronden voorkomen. Omdat de waterafvoer van de aanliggende stukken grond via een infiltratiebuis onder het fietspad wordt gelegd, is daar geen extra grond voor nodig. Het gaat dan om het deel van het fietspad vanaf de Marleseweg tot aan de Linderbeek. Wel moet nog onderzocht worden of de afvoer van het water voldoende gegarandeerd is.

Snel en zorgvuldig
Een eventuele onteigeningsprocedure en een verschuiving van de Kerkallee in zuidelijke richting zijn de andere alternatieven die in beeld gebracht worden. Eerdere investeringen in het veiliger maken van de weg, worden bij de verschuiving van de Kerkallee tenietgedaan. Iets wat Harmsen op voorhand niet ziet zitten, maar: “Het wordt nog precies uitgezocht, want we willen wel snel maar zeker ook zorgvuldig zijn.”

In het najaar komt het college met een voorstel naar de gemeenteraad. Bart-Jan Harmsen heeft inmiddels ook het bestuur van VV Den Ham, als één van de belangrijkste gebruikers van de route, op de hoogte gebracht.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›