4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Kinderen groep 8 Fontein, locatie Oranjestraat, denken en doen mee

· 713× bekeken

WESTERHAAR - Het balletje begon te rollen tijdens Democracity 2017, het spel waarin kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Twenterand kennis maken met de lokale democratie. Daar stelde Melissa uit groep 8 van basisschool De Fontein, locatie Oranjestraat, uit Westerhaar-Vriezenveensewijk de vraag aan wethouder Van Abbema: “Hoe kan de gemeente de kinderen laten meedenken waar gebouwen moeten komen in ons dorp?” Van Abbema pakte het signaal op en ging samen met de leerlingen aan de slag.”

“Daar kwamen echt ontzettend leuke en creatieve ideeën uit,” aldus Van Abbema (zie afbeelding).
Samen met medewerkers van de gemeente werd aan de leerlingen gevraagd waar zij behoefte aan hebben in de openbare ruimte. “Wat niet betekent dat wat zij vroegen, ook daadwerkelijk geplaatst zou worden, want als gemeente bekijken we of er geld voor is, of het past op de plek die de kinderen in gedachten hebben en ook of het past binnen het beleid dat wij daar als gemeente voor hebben. Daar waren de kinderen zich allemaal goed van bewust en dat vond ik mooi om te zien.”

Bankjes en hinkelpad
Er is voor het onderwerp spelen gekozen omdat dit dicht bij de belevingswereld van de kinderen ligt. Op donderdag 5 juli was het zover. De leerlingen van groep 8 van De Fontein, locatie Oranjestraat, plaatsten samen met medewerkers van de gemeente drie bankjes en twee hinkelpaden op verschillende locaties. Wethouder Mark Paters met onderwijs in portefeuille was erbij om de kinderen te helpen: “Dit is echt een prachtig voorbeeld van hoe participatie werkt. Gewoon aan de slag gaan met een idee of vraag vanuit de samenleving en er dan samen voor zorgen dat het ook nog voor elkaar komt. En voor sommige onderwerpen hebben we ook nog regelingen die initiatieven stimuleren, zoals de regeling ‘Buiten spelen’. Zo’n regeling kan net dat zetje geven dat mensen soms nodig hebben.”

Regeling ‘Buiten Spelen
Een natuurspeeltuin, een avonturenpad, een klimtoestel of een ander mooi idee voor buiten spelen in de buurt? Dan is er een cofinanciering regeling ‘Buiten Spelen’ beschikbaar. Leg uw plan voor aan de gemeente en wie weet kunnen we het samen realiseren! Kijk voor meer informatie en de manier van aanvragen op www.twenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›