4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Evenmens dementievriendelijk

· 537× bekeken

TWENTERAND - Evenmens, informele zorg voor elkaar mag officieel de titel ‘dementievriendelijk’ voeren. Medewerkers van Evenmens, informele zorg voor elkaar in Nijverdal volgden een training waarin zij leerden hoe ze goed kunnen omgaan met mensen met dementie. De training werd gevolgd in het kader van de campagne om Overijssel dementievriendelijk te maken.

Groeiend aantal mensen met dementie
Overijssel telt in 2020 naar verwachting 21.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot ca. 35.000 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. Zij bezoeken winkels, horeca, maken gebruik van het OV en ondernemen tal van activiteiten. Ook wij ontvangen steeds vaker zorgvragen van mensen met dementie en/of hun mantelzorgers.

Goede service
Evenmens wil álle zorgvragers de beste service bieden. Om er voor te zorgen dat mensen met dementie begripvol worden geholpen, volgden medewerkers een training van Samen dementievriendelijk. In deze training leerden zij hoe zij dementie weten te herkennen en hoe zij daar op een goede manier mee kunnen omgaan.

De handen ineen
Samen dementievriendelijk en bedrijven in Overijssel slaan de handen ineen met als doel om tot 31 december 2020 ten minste 21.000 Overijsselaars een training ‘GOED omgaan met dementie’ te laten volgen, zodat er méér kennis en begrip ontstaat over dementie. Samen met tientallen andere organisaties en gemeenten dragen wij ons steentje bij.

Word ook dementievriendelijk!
We krijgen er allemaal mee te maken: in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen een vereniging. Bewustwording is de eerste stap op weg naar een dementievriendelijk Overijssel. Wilt u meer weten over dit initiatief? Of een gratis online training van vijftien minuten volgen? Kijk dan op www.samendementievriendelijk.nl/overijssel.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›