4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

200 jaar Den Ham burgerlijk zelfstandig

· 895× bekeken

DEN HAM - De komende tijd staat Den Ham stil bij een historisch feit. Want volgens het Jumbo plaatjesboek (onder verantwoordelijkheid van Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop tot stand gekomen) werd de gemeente Den Ham voor eerst burgerlijk zelfstandig op 1 juli 1818.
Op basis hiervan hebben meerdere stichtingen overleg gehad (o.a. Midzomerfeest, Historisch Schouwspel, Hammerbrinkdagen, Oudheidkundige Vereniging, en St. Expositiehuis, TTI) hoe daaraan aandacht te geven. Het volgende staat op stapel:

De Stichting Expositiehuis Twenterand heeft een groepsexpositie uitgeschreven ‘’Trots op Den Ham’’. De opening is op 13 juli om 19.00 uur.

In het Middendorpshuis is vanuit de Oudheidkundige Vereniging Den Ham Vroomshoop ook een expositie middels zes panelen, met o.a. het verslag van de eerste gemeenteraadsvergadering met een vertaling, prachtig gekalligrafeerd door Anne Dorsten. Ook panelen met de grenzen van de gemeente vastgesteld in 1813, en met panelen die betrekking hebben op Vroomshoop in wording, immers Vroomshoop/Geerdijk vielen onder het grondgebied van de gemeente Den Ham. In het kwartaalblad 'Van brink tot brug' wordt in het voorwoord en in een artikel aandacht geschonken aan dit historische feit.

Een lesbrief voor de basisscholen is gemaakt en gereed voor publicatie (auteur Ineke Kuiper-Dam). Dit in het kader van burgerschapskunde en natuurlijk als waardevolle bijdrage aan de geschiedschrijving voor doelgroep basisschool leerlingen. Een openbare les voor de drie Hammer basisscholen vindt plaats op 6 juli bij de Brede school Zuidmaten, waaraan Wim en Gerrit Kuiper een bijdrage zullen leveren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›