4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Zorgvrijwilliger zijn geeft veel voldoening

· 808× bekeken

TWENTERAND - “Wat jij doet is onbetaalbaar”. We spreken met de 66-jarige Helmi Winkel en zorgvrijwilliger Kristel Boshove. Samen trekken ze elke woensdagmiddag met elkaar op. Gezellig naar de bibliotheek, de hertjes voeren, een ijsje eten of gewoon lekker wandelen of fietsen. Op deze manier heeft Bertus Winkel een middag de handen vrij, even niet zorgen voor zijn vrouw!

Mevrouw Winkel is in haar werkzame leven zelf ook altijd actief vrijwilliger geweest. Tot een CVA hier een vroegtijdig einde aan maakte. Na een lang revalidatietraject hebben de heer en mevrouw Winkel hun leven zo goed als mogelijk opgepakt. Via Evenmens, informele zorg kwam het echtpaar in contact met zorgvrijwilliger Kristel Boshove. “Kristel komt hier nu zo’n drie jaar elke woensdagmiddag. Ze is ondeugend, een klein beetje gek op z’n tijd, maar altijd gezellig. We hebben al ontzettend veel gelachen met elkaar. Een week van te voren bepalen we samen wat we gaan doen de volgende keer, zodat we echt iets hebben om naar uit te kijken.”

“Ja we hebben het zeker heel gezellig met elkaar”, vult Kristel aan. “Op deze manier kan meneer Winkel even een middag zijn gang gaan en de zorg voor zijn vrouw aan mij overlaten.” Kristel heeft in het verleden altijd in de zorg gewerkt, maar is door omstandigheden volledig afgekeurd. “Vandaar dat ik vrijwilligerswerk in de zorg gezocht heb. Via Evenmens kwam ik met dorpsgenoot Helmi Winkel in contact. Daarnaast werk ik nog als vrijwilliger in een verpleeghuis en bij een andere mevrouw in dit dorp. Het scheelt echt dat we in hetzelfde dorp wonen. Dat schept direct een band. Elke week zoeken we leuke activiteiten op en maken we plezier met elkaar. Af en toe is er natuurlijk verdriet, maar meestal weten we dit snel om te zetten tot een lach.”

“Het klikt heel goed tussen Helmi en Kristel en daar word ik heel warm van”, vertelt Anita Stroot, coördinator Zorgvrijwilligers Evenmens. “Hoe meer verbintenissen mensen met elkaar aangaan, hoe gelukkiger mensen worden. Geluk wordt namelijk niet bepaald door geld of materiële zaken, maar door goede, sociale contacten. Deze geven zin aan je leven. Het doel van Evenmens is om mensen bij elkaar te brengen. Het is belangrijk dat iedereen iets heeft om naar uit te kijken. Het gevoel hebben dat je ergens bij hoort.”

Wil jij graag iemand die het zelf niet kan een handje helpen, samen een spelletje spelen, fietsen of wandelen of iemand begeleiden? Ga je een serieus gesprek niet uit de weg? Dan is zorgvrijwilliger worden echt iets voor jou! Je helpt iemand anders en krijgt er zelf veel voor terug! Evenmens kan nog nieuwe zorgvrijwilligers gebruiken. Vanaf 18 jaar kan iedereen – jong of oud - zich aanmelden.

Als zorgvrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op goede begeleiding via Evenmens. Ben jij die zorgvrijwilliger die we zoeken? Wilt u iets betekenen voor een ander? Neem dan vrijblijvend contact op:
Evenmens, informele zorg voor elkaar
Telefoonnummer: 0548 – 638830
Website: www.evenmens.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›