4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Goud voor slagwerkers Vriezenveense Harmonie

· 1404× bekeken

RASTEDE / VRIEZENVEEN - Tijdens de Rasteder Musiktage op zaterdag 30 juni in Rastede, Duitsland behaalde de A-slagwerkgroep van de Vriezenveense Harmonie onder leiding van Niek KleinJan een prachtig resultaat. Niek debuteerde met deze slagwerkgroep op dit festival. Hij dirigeerde naast het mooi uitgevoerde Dreamscapes ook de Duitse première van Windows of the Maloca, een gloednieuwe compositie van de Amerikaanse componist Jim Cassella.

Het ensemble behaalde daarmee maar liefst 91.33 punten. een “Goldmedaille mit Auszeichnung”. Alleen een Duits slagwerkensemble scoorde nog iets hoger. Niek is met deze slagwerkgroep in staat gebleken om de luisteraar te binden aan de muziek maar heeft ook de jury weten te overtuigen. De driekoppige jury heeft aandachtig geluisterd en nauwelijks notities gemaakt. Dit is een mooie opsteker op weg naar het concours op 8 december in Etten-Leur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›