4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Alle beschuldigingen van aantal leden CAV Den Ham ongegrond verklaard

· 470× bekeken

DEN HAM - Er is geen basis voor twijfel aan het beleid en de gang van zaken rondom de schadevergoedingen voor boerenleden van CAV Den Ham. Dat staat als eindconclusie in het onafhankelijk onderzoek dat in opdracht van de Ondernemingskamer is uitgevoerd. De boerencommissarissen hebben ook op geen enkele wijze hun positie misbruikt bij de besluitvorming over vergoedingen. “Daarmee zijn niet alleen deze, maar ook alle andere 20 beschuldigingen ongegrond verklaard, die een kleine groep leden steeds maar weer heeft geuit. Er is feitelijk helemaal niets gevonden wat niet deugt”, zegt Martijn Timmermans, interim-directeur van CAV Den Ham. De zaak bij de Amsterdamse Ondernemingskamer is met deze conclusie afgerond.

De conclusies van het onafhankelijke onderzoek, dat in opdracht van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam werd uitgevoerd, werden gepresenteerd tijdens een Algemene Ledenvergadering van CAV Den Ham. Alle boerenleden hebben volgens de regels vergoedingen gekregen voor schade, die ze hebben geleden door het testen van nieuwe voerproducten op hun veestapel. Een groot aantal boerenleden heeft meegedaan aan de voerproeven, die worden uitgevoerd om de kwaliteit van het voer door te ontwikkelen. De leden-commissarissen hebben zichzelf absoluut niet bevoordeeld.

Alle bezwaren van tafel
Dit voorjaar kwam de Ondernemingskamer al tot de conclusie dat er geen sprake is van financiële wantoestanden en slecht bestuur bij CAV Den Ham. Wel vond de OK dat vragen over voerproeven nader moesten worden onderzocht. “Ook die conclusie is nu duidelijk: er is niets aan de hand. Er is niets gevonden wat niet deugt”, zegt Martijn Timmermans. “Alle bezwaren en beschuldigingen, die een kleine groep steeds maar weer hebben geuit, zijn nu van tafel. Ze blijken niet te kloppen. Daarmee kunnen we ook constateren dat voormalig bestuurder Gert Bargeman, maar ook de leden van de RvC zich altijd met hart en ziel hebben ingezet voor de belangen van de coöperatie.”

Leden
Een week geleden werd duidelijk, dat de kleine groep leden het opnieuw niet eens was met de conclusies van het onafhankelijke onderzoek dat in opdracht van de rechter is uitgevoerd. Ze kwamen met nieuwe beschuldigingen en beweerden dat het onderzoek niet onafhankelijk was. “Dat bezwaar werd binnen een week afgewezen door de rechter van de Ondernemingskamer. Maar het feit dat je, voordat het onderzoek door de Ondernemingskamer kan worden bekeken, opnieuw in beroep gaat en ook de manier waarop, maakte dat voor de RvC de maat vol was. Als een zeer kleine groep leden zich bij voortduring niet kan vinden in het beleid van de coöperatie en maar doorgaat met belastende beschuldigingen, dan houdt het echt een keer op. Daarom is besloten deze leden uit te schrijven.”

Rustig vaarwater
Timmermans vertrouwt erop dat de coöperatie nu in rustiger vaarwater terecht komt. “We zijn met dit bedrijf op de goede weg. De voerproductie groeit. We hebben er netto meer leden bijgekregen in 2017. We hebben tevreden klanten en een fantastisch medewerkersteam. Kortom: een prachtig bedrijf met potentie, waar ik heel erg trots op ben en waar we in 2020 het 100-jarig bestaan als zelfstandige coöperatie mee gaan vieren.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›