4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wervelend optreden van Ot Azoj

· 897× bekeken

VRIEZENVEEN - Zeven jaar geleden trad de opzwepende klezmermuziekgroep Ot Azoj op in CCK2. Zaterdagavond waren de zes muzikanten voor de tweede keer te gast in deze theaterzaal aan de Kerkstraat in Vriezenveen, nu op uitnodiging van Theater Turf. Ook deze keer was het weer een groot muzikaal festijn.

In de gezellig ingerichte locatie kon het publiek onder meer genieten van een muzikale reis door ‘Molvania’. Een land, niet te vinden op de kaart volgens accordeonist Wilco Oomkes met een knipoog, maar ergens rond de Balkan, in Eurazië. Een muzikaal land: Ot Azoj liet bijvoorbeeld horen hoe een opkomende industriële skyline in Molvania klinkt: dza dza dzum ….. De eentonige geluiden van de opkomende industrie. Het werd als fundament gebruikt voor een meeslepende compositie. Maar ook een stukje ‘rustig leven’ in dat land werd muzikaal uit de doeken gedaan, waarbij zowel zangeres als saxofoniste de sterren van de hemel zongen en speelden. Het werd een wervelende avond waarin het publiek uiteindelijk toch nog de dansvloer opgedreven werd door de muzikanten.

Voor Theater Turf was dit de afsluiting van het theaterseizoen. Na een zomerpauze brengt zij de Groningse Blue Grassband ‘De Stroatklinkers’ nog naar Vriezenveen. Deze band treedt op tijdens de jaarlijkse Boerenmarkt in het centrum, dat gehouden wordt op woensdag 22 augustus. De eerste theaterproductie van Theater Turf van het nieuwe seizoen is weer een aflevering van het Sagenfestival, op 22 september in het Veenmuseum in Westerhaar. Onder meer Thea Kroeze en oud-journalist van dagblad Tubantia, Peter van der Molen, gaan hier verhalen vertellen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›