4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Evenmens VPTZ: nachtzorgvrijwilligers gezocht!

· 775× bekeken

TWENTERAND - “Mijn vader had één wens: Thuis sterven”. Steeds meer mensen brengen hun laatste levensfase thuis door. Dat is mooi, maar kan ook zwaar zijn voor de omgeving. De zorgvrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg van Evenmens bieden ondersteuning aan de zorgvrager en aan de mantelzorger. Vanwege de toenemende vraag voor nachtzorg is Evenmens op zoek naar nieuwe zorgvrijwilligers.

“Deze VPTZ- zorgvrijwilligers zijn er in de laatste levensfase, maar ook al eerder”, legt Janny Broekhuis van Evenmens uit. “Ze kunnen tijdelijk de mantelzorg overnemen voor mensen die bijvoorbeeld dementie hebben of een delier hebben gehad en ’s nachts onrustig zijn. Zo kan de mantelzorger op adem komen.”

“We wisten helemaal niet van jullie bestaan. Als we dit eerder hadden geweten dan had vader misschien toch thuis kunnen sterven. Dat was zijn grote wens, maar we hielden het niet vol. We moesten het zien te redden met te weinig mensen.”

De VPTZ-zorgvrijwilligers waken bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Zij kunnen overdag of ’s nachts aanwezig zijn om een luisterend oor en een wakend oog te zijn voor de zorgvrager. Alle VPTZ-zorgvrijwilligers krijgen een cursus van Evenmens VPTZ aangeboden zodat ze goed voorbereid zijn op hun taak.

Spreekt u dit aan en wilt u ook zorgvrijwilliger worden? Neem dan voor meer informatie contact op met Evenmens VPTZ door te bellen naar 0548-638 830 of mail naar jbroekhuis@evenmens.nl. www.evenmens.nl geeft u meer informatie.
Elke nieuwe VPTZ-zorgvrijwilliger ontvangt het boek van Sander de Hosson, ‘Slotcouplet, ervaringen van een longarts’.
Bent u al VPTZ-zorgvrijwilliger en draagt u een nieuwe zorgvrijwilliger aan? Dan ontvangt u een bon voor twee kopjes koffie met iets lekkers.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›