4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Leesvirus Slotfeest met 3 Twenterandse scholen

· 626× bekeken

VRIEZENVEEN - Op woensdag 6 juni wordt het Leesvirusproject van de bibliotheken in Wierden en Twenterand afgesloten met een Leesvirus-slotfeest.

Leerlingen van de groepen 6 van St. Antoniusschool in Vriezenveen, Chr. Dalton basisschool De Maten in Den Ham en CBS De Regenboog Den Ham hebben samen met basisscholen Het Galjoen, De Morgenster, Kluinveenschool, Het Laar, De Mariaschool in Wierden, De Driesprong in Hoge Hexel en de Roerganger in Enter de afgelopen acht weken tien boektoppers gelezen, beoordeeld en antwoorden gegeven op de quizvragen over de leesboeken. Alle leerlingen konden dat doen via de speciale website van Leesvirus, www.leesvirus.nl

Daarnaast maakten zij nog enkele creatieve opdrachten, zoals een ontwerp voor een familieabonnement voor de Efteling en een uitnodiging voor een verjaardagsfeest. Leesvirus is een ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool, georganiseerd door de Overijsselse bibliotheken. Veel basisscholen in Overijssel zijn enthousiast over dit digitale leesbevorderingsproject. In Wierden en Twenterand deden dit jaar totaal maar liefst 290 leerlingen mee. Spannend tot aan het slotfeest blijft dan ook welke school de winnaar wordt van Leesvirus 2018! Natuurlijk zorgt de bibliotheek weer die morgen voor een speciale verrassing. Aan het eind van het feest volgt de prijsuitreiking en worden het meest besmette boek en de winnende school bekend gemaakt.

Datum: woensdag 6 juni
Aanvang: 9.30 uur
Eindtijd: ca. 10.30 uur
Locatie: Gereformeerde Kerk, Spoorstraat 5-7, Wierden

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›