4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Gemeenteraad stemt in met aanleg en exploitatie zonnepark

· 729× bekeken

VRIEZENVEEN - De raad van de gemeente Twenterand heeft dinsdag 15 mei ingestemd met de aanleg en exploitatie van het Zonnepark Oosterweilanden. Ook wil de gemeenteraad de mogelijkheid open houden om de exploitatie op den duur over te doen aan een coöperatie. Wethouder Van Abbema is blij met deze aanvulling: “Met dit besluit kunnen we voortvarend door. Dat vraagt het project ook, want over een jaar moet de eerste stroom door het zonnepark geleverd worden. En met de wens om de exploitatie in de toekomst door een coöperatie te laten doen, betrek je de samenleving nog meer en dat spreekt mij erg aan.”

Met de realisatie en exploitatie van het zonnepark Oosterweilanden kan de gemeente een belangrijke bijdrage leveren aan het halen van de duurzaamheidsdoelstelling om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Zonnepark Oosterweilanden voorziet met 40.000 zonnepanelen verdeeld over zo’n 16 hectare, straks meer dan 3500 huishoudens in Twenterand van stroom.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›