4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

PVV en PvdA-GL te gast in politiek praatprogramma

· 822× bekeken

VROOMSHOOP - In het programma ‘Politieke stem op Delta FM’ zijn donderdagavond 31 mei fractievoorzitter Erik Veltmeijer namens de PVV Twenterand en fractievoorzitter Stephan Reusken namens de PvdA-GL de gasten. Voor Stephan Reusken wordt het de tweede keer dat hij aanschuift aan tafel bij presentator Chris Walraven, maar voor Erik Veltmeijer is het de eerste keer. Eerder moest hij namelijk verstek laten gaan door de geplande gesprekken met de informateur.

Het programma, dat steeds meer kijkers en luisteraars trekt, slaagt in de opzet de politiek dichter bij de mensen te brengen, of zoals de nieuwe fractievoorzitter van GBT, Marcus Elzinga, het zegt ‘de raad dichter bij de straat te brengen.’

Er zijn nogal wat politieke verschillen tussen de PvdA-GL en de PVV en met name over de natuur, het klimaat en de opwekking en noodzaak van duurzame energie denken de partijen volkomen verschillend. Maar lokaal zullen er ook best onderwerpen zijn, waar de twee partijen elkaar wel kunnen vinden. Kortom, er lijkt voldoende stof tot gesprek om met deze gasten de uitzending te vullen.

Chris Walraven: ‘Ik verheug me echt op deze uitzending, want het feit dat gasten het op voorhand niet met elkaar eens zijn en het debat willen aangaan, is uiteraard goed voor het programma’. Mochten er ontwikkelingen zijn rond het vormen van de coalitie tussen GBT en de CU, dan zal hier in deze uitzending uiteraard ook aandacht aan worden besteed.

Het programma wordt uitgezonden donderdagavond 31 mei van 19.00 tot 20.00 uur en is te volgen via Delta FM, Delta TV en de Facebookpagina Deltapolitiek, waar u ook rechtstreeks kunt reageren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›