4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Zonovergoten BOOST Gospel Festival inspireert 3.000 bezoekers

· 605× bekeken

DEN HAM - Op maandag 21 mei vond de 2e editie plaats van het BOOST Gospel Festival. Na de succesvolle eerste editie in 2017 wisten dit jaar maar liefst 3.000 bezoekers het festival in Den Ham te vinden. In de bosrijke setting van zalencentrum de Zandstuve waren bijna 100 vrijwilligers aan de slag om mensen een inspirerende dag te bezorgen.
Het programma-aanbod trok een zeer divers publiek in alle leeftijden. De organisatie van het festival speelde hier goed op in door breed te programmeren. Op de Inspire Stage stonden bekende sprekers zoals Gert-Jan Segers, Gert Hutten en Pieter Omtzigt. Bijzonder was dat zowel sprekers als muzikanten ook buiten de podia om in gesprek gingen met de bezoekers.

Op de Music Stage, die dit jaar verhuisd was naar buiten, stond een heel divers programma; met knallende hiphop beats en rake teksten van de Rechtstaat tot scheurende gitaren van MyParable. Op het hoofdpodium werd de dag begonnen met een dienst, waarna er diverse bands het podium betraden. Van jazz tot worship en country. Nieuw dit jaar was een akoestisch podium in het bos. Deze intieme setting sprak veel mensen aan, met name bij het optreden van Joke Buis stroomde het bos vol.

Er viel echter nog veel meer te beleven dan sprekers en muziek. Lokale kunstenares Bertine Ketelaar heeft samen met alle bezoekers een groot schilderij gemaakt. Zilal, een lokale vluchteling uit Syrië ging samen met andere vluchtelingen in gesprek met bezoekers. Een kinderkoor uit Oeganda mocht rekenen op veel bekijks, bij de diverse drumworkshops en zang- en dansoptredens. Het kinderplein was dit jaar in omvang verdubbeld, met een divers aanbod aan activiteiten. Zo was er een speciale kindertheatervoorstelling en een ballonnenclown. BOOST bewijst hiermee een festival te zijn voor het hele gezin.

De organisatie van het festival kijkt terug op een geslaagde editie en bedankt alle bedrijven, kerken en andere organisaties die BOOST mogelijk maken. Tijdens het slotwoord op het hoofdpodium werden nogmaals alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet en enthousiasme. Op naar 2019!
Zie de website www.boostgospelfestiva.nl, Facebook of Instagram voor beelden en een aftermovie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›