4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kunstkring Westerhaar viert haar 45-jarige bestaan

· 415× bekeken

WESTERHAAR - Dit jaar viert de Kunstkring het feit dat ze 45 jaar bestaat. Net als bij haar 40-jarige jubileum wil ze de bevolking van Twenterand mee laten delen in de feestvreugde. De doelen die zich daarbij stelde zijn allemaal gehaald. Bij dat vorige jubileum organiseerde ze een grote kunstmarkt, een kunstreis naar Münster en een tentoonstelling van werk van leden. Ook wilde ze de Twenterandse kunstenaars voor het voetlicht te halen. Dat is gebeurd door het samenstellen van een digitale kunstmuur waarop filmpjes van deze kunstenaars te zien zijn. Gerealiseerd in de hal van het gemeentehuis in Vriezenveen.
Afgelopen jaar is dit project tevens uitgebreid met een professionele expositieruimte, inclusief vitrines, eveneens in de hal. Hoewel in eerste instantie deze expositiemogelijkheden bedoeld waren voor kunstenaars uit Twenterand, word ze nu ook opengesteld voor kunstenaars uit heel Twente.
Hiermee wil de gemeente Twenterand uitdragen dat ze hart heeft voor kunst.

De Kunstkring Westerhaar gaat ook nu door met het bevorderen van kunstbeleving en kunst maken. Nog steeds door het aanbieden van lessen tekenen en schilderen voor volwassenen en kinderen. Vooral voor deze laatste groep zouden we graag overal in Twenterand mogelijkheden daartoe creëren.
Ook willen we andere initiatieven op dit gebied in de gelegenheid stellen zich bekend te maken. Dit kan door deelname aan de kunstmarkt die we organiseren in het kader van ons 45-jarige jubileum. Deze vindt plaats op zaterdag 23 juni op het plein voor Het Punt in Vroomshoop. De kunstmarkt valt samen met de ‘Kuiermarkt”, goed voor veel bezoekers. Nu reeds hebben diverse lesgroepen zich aangemeld voor deelname. Daarnaast zullen kunstenaars uit het hele land hun werk laten zien. Het getoonde werk is van hoog niveau, divers, variërend van schilderijen, keramiek, beelden

Dankzij de Jumbo in Vroomshoop kunnen we de deelnemers een lunch aanbieden. En daarmee meteen de gastvrijheid van Twenterand promoten.
In dezelfde periode valt het werk van de leden van de Kunstkring Westerhaar te zien in expositiehuis “het Middendorpshuis” in den Ham en in de hal van het gemeentehuis.
De Kunstkring heeft de afgelopen jaren zowel in bestuur als ook de lesgroepen een verjonging ondergaan. Jonge docenten zijn aangetrokken voor beide groepen. Daardoor blijft ze toekomstbestendig, en gaat ze enthousiast door naar de 50 jaar.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›