4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA tegen muur terrein Hein Heun Vroomshoop

· 1423× bekeken

VROOMSHOOP - CDA Twenterand zal tijdens de raadsbehandeling van het bestemmingsplan Schoolstraat Vroomshoop op 15 mei a.s. enkele voorstellen voor het aanpassen van dit bestemmingsplan inbrengen. De fractie is tegen het toestaan van een te hoge erfscheiding op het terrein van Hein Heun Sloopwerken BV, en tegen het veroorzaken van overlast voor de omwonenden tijdens de nachtelijke uren. Ook heeft het CDA opmerkingen over het toestaan van illegaal aangebrachte bouwwerken op het terrein, die met het nieuwe bestemmingsplan worden gelegaliseerd.

In het nieuwe bestemmingsplan wordt aan Hein Heun Sloopwerken BV, als gebruiker van het terrein, toestemming gegeven voor het aanbrengen van een betonnen erfscheidingsmuur met een hoogte van 3 tot 4 meter. De muur is voor een deel illegaal aangebracht en wordt in het nieuwe bestemmingsplan gelegaliseerd. In het bestemmingsplan wordt toegestaan dat een nieuwe betonnen muur wordt gebouwd aan de noordzijde van het terrein op de scheiding van Schoolstraat 14 en 15. Deze muur wordt 4 meter hoog. Het CDA is van mening dat deze nieuwe muur een hoogte van maximaal 2 meter mag hebben. Dat is de normale hoogte voor een schutting of erfscheiding. Daarnaast vindt de fractie dat er geen sprake mag zijn van overlast voor de omwonenden tijdens de nachtelijke uren tussen 23.00 – 07.00 uur. De fractie gaat daarom voor een verbod van activiteiten tijdens deze uren. Voor de uitbreiding van de opslag van Hein Heun BV met een nieuw aan te brengen loods, vindt de fractie dat de voorgevel van deze nieuwe loods in lijn moet staan met de bestaande loods. Dit in tegenstelling tot het nieuwe bestemmingsplan, waarin wordt toegestaan dat de nieuwe loods dicht op de Schoolstraat wordt gesitueerd. De CDA raadsfractie wil op deze manier de overlast voor de omwonenden beperken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›