4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Feestelijke opening zwemseizoen in Aquapark de Zandstuve

· 841× bekeken

VROOMSHOOP - Na welgeteld 55 jaar veranderde onlangs de benaming van het zwembad de Zandstuve in dat van Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. De vlag van de nog jonge stichting werd op zaterdag 12 mei onder luid applaus van de vele aanwezigen in top gehesen door sportwethouder Martha van Abbema van de gemeente Twenterand en stichtingsvoorzitter Herman Lutke Veldhuis. De voorzitter van het zevenkoppige bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve benadrukte de meerwaarde van het Aquapark en riep de Vroomshoopse ondernemers en de plaatselijke bevolking op om dit initiatief te blijven steunen. Het Aquapark De Zandstuve staat garant voor een totaal recreëren voor jong en oud.

Direct naast het 50 meter bassin werd een intentieovereenkomst tussen de exploitant en beheerder de gemeente Twenterand en de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop ondertekend. Dat gebeurde door wethouder Martha van Abbema, voorzitter Herman Lutke Veldhuis en door Henk Spijk, teamleider exploitatiemanagement van de gemeente Twenterand. In de overeenkomst zijn de werkafspraken tussen de partijen vastgelegd.

De 40 gloednieuwe aquablauwe stoelen werden direct bezet door de zichtbaar enthousiaste bezoekers. Op de zonneweide was er volop sport en spel. Binnenkort worden nog schaduwdoeken en parasols geplaatst, waarmee het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop verder wordt aangekleed. Een grote wens is een grote glijbaan en daarvoor wordt driftig gespaard en worden de nodige financiële acties gehouden. Een patatkraam met ook hamburgers bracht het nodige geld in het laatje tijdens de feestelijke openingsdag, waarbij vele vrijwilligers van de Zwem- en Poloclub Vroomshoop zich weer van hun beste kant lieten zien.

Een prachtige stormbaan is er al wel en die voorziening werd mogelijk gemaakt en in gebruik gesteld door de Vroomshoopse ondernemer Dennis Jongeneel en Renny van Faassen, directeur van Zorgsaam Twenterand. Renny van Faassen complimenteerde het stichtingsbestuur met het eigentijdse Aquapark en wenste iedereen een mooie zomer met veel vertier in en op het water toe.

Een van de grote publiekstrekkers was de nog altijd razend populaire oud-badmeester Theo Beulakker, die als vanouds tatoeages plaatste.

Zo’n 450 bezoekers genoten zichtbaar van een middag gratis zwemmen, van het mooie weer en van het nieuwe Aquapark De Zandstuve Vroomshoop, dat een spetterende openingsdag van het zwemseizoen beleefde. Uit een grabbelton werden door voorzitter Herman Lutke Veldhuis de strookjes van drie winnaars, tevens vrienden van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop, getrokken voor een zwemabonnement voor dit seizoen. Dat waren Annelies Timmer, Wingerd 34, Vroomshoop, Regina Snijders, de Kamp 30, Vroomshoop en Hans Schrijver, Geerdijk 50, Geerdijk. Deze drie gelukkigen kunnen zich met een pasfoto vervoegen aan de kassa van het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop om het zwemabonnement in ontvangst te nemen.

Foto's: Erwin Heuver

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›