4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Tweede editie avondvierdaagse Vroomshoop 18 tot 22 juni

· 766× bekeken

VROOMSHOOP - Vorige jaar is er een nieuwe versie van de vierdaagse gehouden en dit is een groot succes geweest. Daarom heeft de het Bestuur besloten dat er dit jaar nog groter uitgepakt gaat worden. Voorzitter Priscilla Makkinga zegt: "We hebben alle tips en opmerkingen meegenomen in onze vergaderingen en hebben alle kinderziektes eruit gehaald. We zijn er weer helemaal klaar voor om dit jaar nog meer leuke activiteiten te doen, mooiere routes te maken en hopelijk meer deelnemers te kunnen verwelkomen. De reacties die we hebben ontvangen waren overweldigend, alle deelnemers waren enthousiast en ook de sponsoren en alle vrijwilligers waren erg tevreden. Er hing gewoon een hele leuke sfeer gedurende de 4 dagen en de laatste avond was het een feestje om alle verklede mensen door het dorp te zien lopen".

"Je zag alleen maar blijde gezichten en vrolijke kinderen en dat geeft erg veel energie om het dit jaar nog beter te gaan", zegt Ramon Talen de secretaris, die tevens hoofd materiaal commissie is. Alle vrijwilligers hebben aangegeven weer te willen helpen en dat zegt ook wel iets. De inschrijvingen hebben we versimpeld, de routes op verzoek wat aangepast zodat de 10 km wat meer langere stukken heeft zodat de vaart er lekker in blijft, het starten elke avond word nog strakker geregeld en de vrijdagavond wordt nog feestelijker.

De organisatie heeft zich uitgebreid met nog meer vrijwilligers die in de verschillende commissies zitten, om zo het vele voorbereidingswerk te kunnen verdelen. Sabrina Drenten de penningmeester kijkt met een goed gevoel terug op de vorige editie en hoopt ook dat er dit jaar nog meer deelnemers zijn, ook nu Den Ham helaas op het laatste moment zich moest terug trekken er en daardoor geen vierdaagse is. Wij hebben de organisatie van Den Ham aangeboden hen te helpen volgend jaar bij de vergunning aanvraag en eventueel als vrijwilligers zodat ze volgend jaar wel weer een vierdaagse kunnen organiseren. We hopen dat als er geïnteresseerden zijn ze de weg naar Vroomshoop weten te vinden zodat ze toch lekker kunnen wandelen. We zijn zelfs bezig om de 10 km route iets te verleggen zodat we nog een stukje Den Hams grondgebied mee gaan pakken.

Er zullen dit jaar ook weer 4 thema-avonden zijn die net weer wat anders zijn opgezet dan vorig jaar.
Maandagavond is er een Puzzelavond, onderweg moeten er allerlei vragen worden beantwoord en hiermee zijn leuke prijzen te winnen.
Dinsdagavond is de Muziekavond, onderweg op de route zal er op verschillende plekken muziek te horen zijn, dans te zien, en uiteraard mogen de lopers onderweg zelf ook muziek maken met instrumenten of zelf bedachte liedjes. De Delta piraat werkt ook dit jaar weer mee aan deze avond. We staan altijd open voor meer muziek, dus mocht je geïnteresseerd zijn om ook mee te doen, geef je dan gauw op via Facebook. Voor de deelnemers met het mooiste liedje (gezongen of gespeeld) is er ook een prijs.
Donderdagavond is er Spandoekavond. Maandag kunnen er gratis spandoeken worden opgehaald en die kunnen dan zelf beschilderd worden om ze donderdagavond dan tijdens het lopen te showen aan heel Vroomshoop. Hans Nieboer fungeert als Jury lid en zal dit jaar het mooiste spandoek kiezen.
Vrijdagavond is het Feestavond, alle deelnemers mogen verkleed komen en op het plein bij Het Punt is er weer van alles te doen en te beleven. Het onthalen van de deelnemers gebeurt dit jaar op een andere wijze dan vorig jaar maar dit blijft nog even een verassing.

De start en finish is elke avond bij Het Punt. Men dient 3 van de 4 avonden te lopen om een medaille te verdienen, bij start, einde en onderweg word er gestempeld.

Net als bij de vorige editie zorgt de organisatie weer voor drink- en rustpunten onderweg zodat ouders en scholen hier geen omkijken naar hebben. Er kan ook weer gelopen worden met de hond mocht u dit willen. Zit u in een rolstoel en wilt u graag meedoen maar u heeft geen begeleiding? Geen probleem ook hiervoor kan de organisatie zorgen.

Inschrijven kan op 26 mei van 13.00-15.00 uur of 30 mei van 19.00 -21.00 uur in het café van Het Punt, kosten zijn 3,50 euro. Er kan gekozen worden voor 2,5 km, 5 km of de 10 km.

Voor scholen is de inschrijving versimpeld en de organisatie van de vierdaagse komt dit jaar langs op de scholen om zo de inschrijvingen en betalingen op een eenvoudige wijze te kunnen doen. Op de maandag na de meivakantie worden er formulieren uitgedeeld op onderstaande scholen, die kunnen thuis ingevuld worden en dan ingeleverd worden bij de organisatie van de vierdaagse (dus niet bij leerkrachten of school zelf) samen met het inschrijfgeld. Wij komen op woensdag en vrijdag langs na schooltijd en tussen de middag. Er is 1 inschrijfformulier per kind nodig. En begeleiders dienen zich ook op te geven.Hieronder de data en tijden per school:

Nieuwoordschool
16 mei 12.15 uur
18 mei 11.45 uur en 15.00 uur

Kennedy school
16 mei 12.30 uur
18 mei 11.45 uur en 14.15 uur

De Linde
16 mei 12.30 uur
18 mei 12.00 uur en 14.15 uur

Willibrorduschool
23 mei 12.15 uur
25 mei 11.45 uur en 15.00 uur

De Schakel
23 mei 12.15 uur
25 mei 11.45 uur en 15.00 uur

Oranjeschool
23 mei 12.10 uur
25 mei 11.40 uur en 14.15 uur


Omdat er natuurlijk heel veel uren in al dit georganiseer gaan zitten is de vierdaagse altijd op zoek naar extra vrijwilligers, zou u ook wel (1) avond willen helpen, meld u dan via Facebook of onze website vierdaagsevroomshoop.nl. Hier kunt u ook terecht voor meer info en de laatste updates. 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›