4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Projectmiddag Duurzaamheid Gemeente - Noordik geslaagd

· 680× bekeken

VRIEZENVEEN - Maandag 23 april hebben 89 leerlingen van het Noordik in Vriezenveen een projectmiddag over duurzaamheid gevolgd. De projectmiddag is door Het Noordik en de gemeente Twenterand en zeven instanties en bedrijven georganiseerd. Het initiatief past in de Agenda Duurzaamheid die de gemeente Twenterand met de samenleving uitvoert.

De leerlingen konden naar keuze workshops volgen van Cogas, Het Waterschap, Duurzaam Thuis Twente (wooncoaches), Roelofs den Ham, ROVA, Mijande en een Initiatievenmakelaar Overijssel. De workshops gingen o.a. over de verduurzaming van woningen, duurzaamheid in de openbare ruimte, afvalrecycling, aardgasloos bouwen en lokale duurzaamheidinitiatieven.

Projectweek duurzaamheid
De middag werd afgesloten met een debat over duurzaamheid in het gemeentehuis. Gezien de positieve reacties op deze middag overweegt Het Noordik om een hele projectweek te organiseren over duurzaamheid. Ook wethouder Van Abbema is enthousiast: “Dit initiatief past heel goed in de Agenda Duurzaamheid, waarin we samen met inwoners, maatschappelijke partners en bedrijven onze gemeente een stuk duurzamer willen maken. En deze leerlingen zijn onze toekomst. Zij hebben zelf steeds meer in de gaten dat het noodzakelijk is om duurzaam te leven.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›