4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Toezicht provincie op Twenterand op groen

· 510× bekeken

VRIEZENVEEN - Volgens de provincie Overijssel presteert de gemeente Twenterand op de onderdelen ruimtelijk ordening en huisvesting statushouders voldoende. Op het onderdeel financiën moeten nog stappen gezet worden. Daarmee is het toezicht van de provincie voor Twenterand op groen gezet. Gemeenteraad en College van burgemeester en wethouders hebben er samen de schouders onder gezet om dit te bereiken. Zo is vorige maand nog een amendement door de gemeenteraad aangenomen als wijziging op de programmabegroting 2018. Daarmee werd preventief toezicht door de provincie voorkomen.

Burgemeester van der Kolk: “Met de concrete bezuinigingsmaatregelen en het amendement van de raad is voorkomen dat wij met elke wijziging op de begroting 2018 goedkeuring aan de provincie moeten vragen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.”

Provinciaal toezicht
De provincie beoordeelt jaarlijks hoe de Overijsselse gemeenten er op een aantal terreinen voor staan. Het gaat hier om de stand van zaken bij vijf onderwerpen waarbij de provincie wettelijk gezien toezichthouder is: financiën, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), Wet ruimtelijke ordening (Wro), informatie- & archiefbeheer en huisvesting statushouders.

Groen
Vorig jaar stond het totaalbeeld van de gemeente Twenterand eveneens op groen, het jaar er voor nog op oranje. Nu staat het totaalbeeld op groen. Dit betekent dat de provincie op afstand toezicht houdt. De gemeente Twenterand blijft er op inzetten dat het toezicht van de provincie op groen blijft staan.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›