4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Maak kennis met onze boerenlandvogels!

· 577× bekeken

TWENTERAND - Het weidevogelseizoen is in volle gang. De eerste kievitskuikens zijn inmiddels al uit het ei gekropen! Landschap Overijssel organiseert dit voorjaar, samen met vrijwilligers, een aantal activiteiten omtrent de vogels van ons boerenland.
Helaas gaat het niet goed met de vogels van het boerenland. Om icoonsoorten als de grutto, tureluur, kievit, scholekster en wulp te behouden, moeten we ze goed beschermen. Boeren nemen maatregelen om het leefgebied geschikt te houden. Elk voorjaar worden deze boeren geholpen door vele vrijwillige Weidewachters. Ze beschermen nesten en wijzen de boer erop, waar rekening moet worden gehouden met opgroeiende jonge weidevogels.

Vind je het leuk om eens kennis te maken met de wereld van de Weidewachters en de boerenlandvogels? Ga op 19 mei mee op weidevogelsafari met Boer Pelleboer (winnaar Gouden Grutto Award 2018). Of kom een keer vroeg je bed uit voor een demonstratie van de zogenaamde weidevogeldrone rond Lutten of in Twente. Wellicht word je enthousiast om je in te zetten als Weidewachter in Overijssel en zo je steentje bij te dragen aan het behoud van de Big Five van het boerenland.
Kijk op landschapoverijssel.nl/weidewachter voor de data van verschillende activiteiten en aanmelding.


Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij, gemeenten en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›