4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Aangepast bermbeheer moet biodiversiteit vergroten

· 774× bekeken

VRIEZENVEEN - Vanaf dit jaar gaat de gemeente Twenterand ongeveer 12 hectare grasvelden anders onderhouden. We maaien ze voortaan twee keer per jaar en voeren het maaisel af. Ook gaan we op bepaalde locaties in de gemeente bermen en delen van grasvelden inzaaien met meerjarige bloemenmengsels. Wethouder Engberts: “Dit ziet er niet alleen fraai uit maar de bloemen zijn ook belangrijk voor allerlei insecten, vogels en andere dieren als voedselbron of als schuilplek. Dit alles doen we om de biodiversiteit in de kernen te vergroten.”

Wat gaan we doen?
Het anders onderhouden houdt in dat daarvoor aangewezen grasvelden of delen van grasvelden minder vaak gaan maaien. De grasvelden die we anders gaan maaien worden vanaf dit jaar twee keer per jaar gemaaid. Dat doen we in de zomer en in het najaar. Het gemaaide gras voeren we af. Hierdoor wordt de bodem minder voedingsrijk en komen er ecologisch interessantere plantensoorten. Deze plantensoorten zijn belangrijk voor veel verschillende insecten, waaronder bijen die het de laatste jaren moeilijk hebben.

Ook gaan we op bepaalde locaties in de gemeente bermen en delen van grasvelden inzaaien met meerjarige bloemenmengsels. Die omgeving is aantrekkelijk voor allerlei insecten zoals vlinders en bijen, maar ook voor grotere dieren zoals egels en de patrijs. De bermen worden door de vele bloemen bovendien ook mooier om te zien.

Meer informatie
Wat de gemeente Twenterand allemaal doet om de biodiversiteit te verbeteren en wat inwoners daarvoor zelf kunnen doen, staat op onze website www.twenterand.nl/bloeitop. Op deze website staan ook tekeningen met de locaties van de grasvelden die anders worden onderhouden en een speciale flyer met tips voor inwoners.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›