4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Platteland in beweging: 25 april inloopbijeenkomst

· 707× bekeken

VRIEZENVEEN - Het platteland is in beweging; veranderende regels, medegebruik voor recreatie en toerisme, vrijkomende agrarische gebouwen enz. Reden voor de gemeente Twenterand om een inloopbijeenkomst te organiseren op woensdag 25 april a.s. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die direct betrokken zijn, maar ook andere belangstellenden. Kortom, voor iedereen die zich interesseert in de ontwikkelingen van het platteland in Twenterand.

Tijdens de bijeenkomst kunnen de aanwezigen met elkaar en met de aanwezige partijen in gesprek gaan over de ontwikkelingen en de mogelijkheden. Er zijn informatiestands over verschillende onderwerpen en er worden twee sessies georganiseerd:

• Om 19.30 uur: Wat gebeurt er op uw erf?
Veranderende milieueisen, medegebruik voor recreatie en toerisme, natuurontwikkeling, bedrijfsbeëindiging, schaalvergroting, asbest van het dak, vervangen van schuren, zonnepanelen, vergisting van mest enz. zorgen ervoor dat die vraag actueel is. De gemeente wil een aanpak ontwikkelen, waarin met alle partners samengewerkt wordt aan een leefbare toekomst op het platteland.

• Om 20.30 uur: Vrijkomende agrarische gebouwen
De verwachting is dat in 2030 30% van de agrarische bedrijven vrijkomt. In Twenterand betekent dit ca. 73.000 m2 aan bedrijfsgebouwen. Wat is er nodig om deze bebouwing een andere invulling te geven of te slopen, zodat er een aantrekkelijk gebied ontstaat voor inwoners, ondernemers en recreanten? Aan de aanwezigen wordt gevraagd mee te denken over oplossingen voor vrijkomende agrarische gebouwen.

Programma en locatie
De inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 25 april van 19.00 – 21.30 uur in het gemeentehuis aan het Manitobaplein 1 in Vriezenveen. Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur: inloop
19.30 uur: ’Wat gebeurt er op uw erf?’
20.30 uur: ‘Vrijkomende agrarische gebouwen’
21.30 uur: Afsluiting
Tussendoor is er volop gelegenheid om de informatiestands te bezoeken.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 20 april 2018 via programmasecretariaat@twenterand.nl

Sluiten de initiatieven en ideeën die er al zijn ook aan bij wat echt nodig is? Dat is onderwerp van gesprek op woensdag 25 april. Graag tot dan!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›