4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Aufderhaar Kunststof Recycling op RTL7

· 1636× bekeken

VROOMSHOOP - Vinden we dat de kunststofrecycling goed is geregeld? Kunststofrecycling staat zeker hoog op de politieke agenda en daar wordt ook serieus werk van gemaakt. De recycle doelstellingen groeien dan ook gestaag. Maar daar hoort ook een industrie bij die dit moet verwerken.

‘Iedereen vindt het normaal dat glas en papier gescheiden worden ingezameld. Daar ben je aan gewend. Je weet dat er weer gerecycled papier en glas van wordt gemaakt. Maar kunststof verpakkingen scheiden en apart inzamelen? Waar is dat dan goed voor?’ Dat zeggen John Aufderhaar, directeur/eigenaar van Aufderhaar Kunststof Recycling (AKR) en Commercieel Manager Fred Haandrikman in hun fonkelnieuwe bedrijfspand in Vroomshoop.

Door een goede samenwerking met de gemeente Twenterand en met een gezamenlijk belang, zijn we per januari 2018 verhuisd naar de huidige locatie. Fred Haandrikman vervolgt: ‘Het is mede onze taak als kunststofverwerker in Twenterand dat het voor de burgers binnen onze gemeente steeds duidelijker wordt dat apart inzamelen van kunststofverpakking afval zinvol is. En als de burger (consument) meer oog krijgt voor de kunststof recycling dan ontstaat ook eerder de acceptatie voor een gerecycled kunststof eindproduct’. Zijn we niet allemaal verantwoordelijk om kunststof op de juiste wijze te recyclen?

Bij onze organisatie gaat het daarbij niet alleen dat we het verwerken, maar zeker ook hoe we het verwerken. Efficiënter verwerken van kunststof afvallen gaat hand in hand met duurzaamheid en daarmee aansluiting maken naar een circulaire economie. En dat is nou net het onderscheidende item die we als organisatie op de nieuwe locatie hebben gerealiseerd en die we de recycling branche en consumenten (inwoners) graag tonen.

De tv-media is deze ontwikkeling ook niet ontgaan en RTL7 heeft voor het programma ‘Doe Maar Duurzaam’ ons benaderd om opnamen te maken, waarin duidelijk wordt gemaakt welke betekenis we hebben binnen de recycleketen en de wijze van duurzaam produceren. De kijker wordt geïnformeerd over allerlei aspecten die betrekking hebben tot duurzaamheid en nieuwe innovaties en ontwikkelingen. Op zondag 15 april van 13:00 – 13:30 zal het programma worden uitgezonden.

John Aufderhaar: ‘ons bedrijf bestaat dit jaar 5 jaar en blijven verantwoord investeren en groeien. Onze branche gaat van puber naar volwassenheid en we zitten met ons bedrijf heel goed tegen die volwassenheid aan en daarmee interessant voor de grote spelers. Tegelijkertijd kijken we weliswaar vijf jaar en meer vooruit, maar zijn we ook realisten. We willen ook vandaag en morgen de wind in de zeilen houden’.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›