4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Sfeervolle Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop

· 1096× bekeken

GEESTEREN/VROOMSHOOP - Terwijl meer dan drie miljoen Nederlanders naar het spektakel van The Passion op tv keken, bezochten toch nog enkele honderden belangstellenden de ingetogen Passiestondes van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop in Geesteren en Vroomshoop. De pure zang en muziek maakt op de bezoekers duidelijk meer indruk dan het blikkerige tv-geluid.
Voor de 21e keer in Vroomshoop en voor de 6e keer in Geesteren vertolkte het koor onder leiding van Gezinus Veldman in de lijdensweek voor Pasen met zang en muziek het sterven en de opstanding van Christus. Als solist werkte mee de bekende bariton Ard Kamphuis uit Rijssen.

De Passiestonde begon met het 'Dona nobis pacem', gevolgd door een 'Kyrie'. Een terugkerend element in het programma was een gedicht van Henriëtte Roland Holst, op muziek gezet door Gezinus Veldman: 'Dit ene weten wij'. De negro spiritual 'Where You there' werd omlijst met prachtige muziek van Gezinus Veldman.

Halverwege het concert was er een indrukwekkende stilte, voorafgegaan door 'In Manus Tuas Pater' (in Uw handen beveel ik mijn geest). Adembenemend was daarna de vertolking van Ard Kamphuis van 'Nearer my God to Thee'. De Passiestondes eindigden met een krachtig gezonden 'Sanctus' van Th. Verhey.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›