4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

10 raadsleden vertrekken; 2 benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

· 1092× bekeken

VRIEZENVEEN - Na regen komt zonneschijn, en na gemeenteraadsverkiezingen komt er een nieuwe raad. Er komen nieuwe raadsleden, en er vertrekken raadsleden. Van zij die vertrekken, wordt vanavond afscheid van genomen in een bijzondere zitting van de gemeenteraad. Voor twee raadsleden was er net nog een verrassing; zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dhr. H. Veurink
Dhr. Veurink begon op 29 april 1986 als gemeenteraadslid van het GPV van de toenmalige gemeente Den Ham. Zijn eerste periode duurde tot 31 december 2000. Na de herindeling is hij op 2 januari 2001 tot en met 16 maart 2006 raadslid en fractievoorzitter geweest namens de ChristenUnie in Twenterand. Van 16 maart 2006 tot heden was dhr. Veurink raadslid en nestor, eveneens namens de ChristenUnie in Twenterand. In totaal is dhr. Veurink 32 jaar raadslid geweest. Een periode waarin hij zich altijd een betrokken en trouw raadslid heeft getoond.

Dhr. A. Wessels
Dhr. Wessels, CDA Twenterand, keert na een periode van 12 jaar niet terug in de gemeenteraad. Dhr. Wessels zit sinds 27 april 2006 in de gemeenteraad van de gemeente Twenterand. Hij vervulde deze functie tot heden. Dhr. Wessels is een betrokken raadslid, die zich naast zijn raadslidmaatschap altijd bleef inzetten voor de samenleving van Twenterand. Zo zet hij zich in als vrijwilliger voor de Werkgroep Oost Europa en is hij vrijwilliger bij voetbalvereniging DOS'37. In het verleden heeft hij zich ook nog ingezet voor de Nederlandse Hervormde Kerk in Vriezenveen.

Beide worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verder nemen op 27 maart afscheid: Marinus Bossers (SGP), Sandra Abbink (GBT), Jeroen Klinkhamer (CDA), Bas Tinselboer (CDA), Rolf te Velde (CDA), Henk Dekker (SGP), Tonny van der Cozijne (D66). Allen krijgen de bronzen penning van de gemeente. Roswitha Uitslag-van Riggelen (CDA) vertrekt ook, maar krijgt een gewone penning in plaats van een bronzen penning; ze heeft net iets te kort in de raad gezeten voor een bronzen penning, blijkbaar.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›