4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

GBT grote winnaar, CDA grote verliezer

· 1291× bekeken

VRIEZENVEEN - De verkiezingen zijn achter de rug. De resultaten zijn nog voorlopig, maar over de samenstelling van de raad kunnen we wel laten zien wat het hoogstwaarschijnlijk gaat worden; GBT 12, CDA 4, CU 3, SGP 1, PvdA/Groenlinks 1, VVD 1, D66 0, PVV 1. Een goede ontwikkeling is dat het opkomstpercentage bij deze verkiezingen gestegen is van 57 naar 62 %.

De drie christelijke partijen hebben samen zo'n 30% aan stemmen verloren. Het GBT boekte een winst van 48%. Duidelijke taal: Het gezamenlijke beleid van de christelijke partijen wordt hiermee afgestraft en de GBT wordt beloond voor het voeren van aansprekende oppositie. Dat kan natuurlijk weer omslaan als men vier jaar lang allerlei, ook impopulaire, besluiten moet nemen. Maar dat is van alle tijden. Het is nu aan het GBT om te bewijzen dat het anders kan.

Vanavond speelt Delta daarop in: de eerste uitzending van "Politieke stem op DeltaFM" is vanavond van 19 tot 20 uur. Te zien op Delta TV, te horen op radio Delta FM, en het beeld wordt tevens gestreamed naar de facebookpagina Deltapolitiek. De gasten zijn de lijsttrekkers van GBT en CDA, nu de twee grootste partijen. Chris Walraven zal, als interviewer voor Delta, vragen stellen over de plannen tot coalitievorming. Het wordt beslist interessant!

Verder is ook de uitslag van het referendum (sleepwet) in Twenterand bekend: 54% voor, 46 % tegen de wet. Landelijk ligt het ongeveer gelijk, de tegenstemmers hebben nu een kleine meerderheid. In Nederland is de mening hierover blijkbaar verdeeld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›